[]

tüy topağı kusma sorunu

her kedinin arasıra yaladığı ve midesinde birktirdiği tüyleri kustuğunu ve bunda korlulacak bir şey olmadığını biliyoruz.

geçen hafta veteriner anestezi etkisiyle kedimin kustuğunu gördü ve "uzun tüylü bir kedi olduğu için çok fazla tüylü topaklar kusuyor mamasını değiştirmeniz lazım bağırsaklara giderse allah muhafaza" diye bana izah etti. bugün öğrendim ki bahsettiği mamanın 1.5 kilosu 80 lira. purinanın bir maması galiba hairball adı. zaten iştahı çok açık bu kadar ödeyemem ben mamaya :( ben en fazla açık mama alıyorum veterinerden kilosu 30 lira ne güzel.

uzun tüylü kedileri olan arkadaşlara ya da onların arkadaşlarına soruyorum. böyle bir ikazla ya da sorunla karşılaştınız mı? nasıl çözdünüz. özelllikle bitkisel yöntemler falan var mı?

şu macun mevzunu sordum önce bu mamaya başlasın macun sonraki aşama dedi veteriner.

 
mamayla tüyleri mi kısalacakmış anlamadım ki?
bir tanıdığımın uzun tüylü kedisi var hayvan yazın perişan oluyor kimseye kendini elletmiyor. geçenlerde gidip tıraş ettirdik hayvan öyle mutlu oldu ki bütün gün sevdiriyor artık. sık sık macun verirsen hiç kusmaz hep bağırsaktan atar yani tanıdığımın kedisi de açık mama yiyor.

  • neira  (08.05.17 13:30:23) 
Malt macunu işe yarıyor. Gimpet'in vardı. Üzerinde anti-hairball yazıyor zaten. Bence başka bir veterinere danışmakta fayda var. Öncesinde mamayı kullanması gerekmesi garip geldi bana.


  • ufoozgur  (08.05.17 13:32:55) 
ilk tavsiyem elbette veterinerin dediğini esas almanız.

öte yandan, bizim kedi kısa tüylü olduğu için hiç tüy topağı kustuğunu görmedik. ama veterinerin tavsiyesiyle malt macunu vermeye başladık. 2 günde bir, yaklaşık 1cm uzunluğunda macun veriyoruz. halen de tüy topağı kustuğunu görmedik (ki çılgınca yalanır).

açık mama kullanmayın bence. son kullanma tarihi, orijinalliği vb. konularda güvenmiyorum ben şahsen.

www.kolaymama.com

şurada tüy yumağı kontrolü için kuru mamalar var. örneğin spectrum'un maması 46.75 TL. benim tavsiyem, bir süre boyunca bunlarla besleyin, sonra bu sorun geçince daha uygun fiyatlı ve normal bir mamaya dönüp, maltla devam edebilirsiniz. ama ne olursa olsun veterinerin dediğini esas alın ve açık mamadan uzak durun.
  • starborn  (08.05.17 13:35:09) 
Benim kedilerimden biri uzun tüylü, sık sık yuttuğu tüylerden rahatsız olup kusmak istiyor. Biz çözümü otta bulduk, bildiğimiz ot. Dışarıdan ot topluyoruz zaten kendisi otu görünce hoplaya zıplaya gelip yiyor. Otları yedikten sonra da kusuyor. Petshoplarda falan kedi çimi diye satılanlar da var ama biz bir türlü beceremedik onları yetiştirmeyi. Bahçedeki otlar daha iyi oluyor. Hepsi ot yemeyi çok seviyor ama özellikle bu uzun tüylü olan çok kusuyor sonrasında.


  • eliminhamurubeniboguyor  (08.05.17 13:39:09) 
benim de iran kedim var ve tüylerinden kendi de biz de mafolmuş durumdayız. sürekli macun da veriyorum ancak kusuyor kendi de. bir kere kestirdim ve pişman oldum korkudan abartı değil altına yaptı nasıl bağırdı anlatamam. anestezi de vermek istemiyorum korkuyorum tam bir ikilem yani.

bu açıdan kusması iyi aslında, ya da macun vereceksiniz ki tüy yumakları midesinde topaklaşmasın tshliye etsin.
  • oscar  (08.05.17 14:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.