[]

diş sorunu

1 ay önce bir kaza geçirdim ve dişlerimi çarptım. acil olarak tedavi edilmesi gerekiyordu. arkadaşımın referans olduğu bir doktora gittim ve tedaviye başlandı. 4 dişimi kurtarmak için kanal tedavisi yapılması gerekiyordu. ama doktor dedi ki "bu dişleri kesip kanal tedavisine başlayalım, kurtarabilirsek kaplama yapalım, bunları kesmişken simetrik olması için şunları da keselim." kabul ettim ve başladık. 10 dişim kesildi ve kanal tedavileri devam ediyor. bu sırada memleketimde diş hekimi olarak çalışan arkadaşımın da görüşünü almak için dişlerimin röntgenini gönderdim. tedavi planı doğru olmuş dedi ama fiyatları çok pahalı buldu. keşke bana gelseydin yarı fiyatına yapardım dedi. (6 bin-3 bin) şimdi bu gittiğim diş hekiminde kanal tedavilerim bitince kaplama için ölçü aldırmasam ve başka yerde yaptıracağımı söylesem olur mu? aradaki fiyat farkı çok fazla ama ben bunu söylemeye utanıyorum. ne yapmalıyım?




 
eğer yarım tedaviye devam etmeyi kabul ediyorsa arkadaşın söyle doktora yarım bırak yaptığı kadar el işçiliğinin ücretini öde çık.

Yanlışsam diş hekimleri arkadaşlar düzeltir bu kullandıkları dolgu malzemesi para ediyor sanırsam 50 tl ye de var 350 tlye de var.

aynı malzemeyi kullanacaksa ve yarım tedaviye devam etmeyi kabul ediyorsa arkadaşın değiştir. az para değil sonuçta.

bahane olarak ben tedaviye devam edemeyeceğim memleketime dönmem gerekiyor orada devam edecem ailevi sorunlar vs deyip sıyrıl.
  • basond  (08.05.17 10:35:38 ~ 10:36:21) 
Dis fiyatlari sehirden sehire cok degisiyor, malzeme ve de calisilan teknisyen de cok onemli bir etken. Siz yaptirdiginiz kadarini odeyip tedaviyi birakabilirsiniz ancak 10 dis kaplama ve kanallar icin 3 bin cok ucuz bir rakam belki arkadasiniz oldugu icin indirmistir, malzeme olayini irdelemekte fayda var.


  • neferkitty  (08.05.17 10:41:15 ~ 10:41:45) 
Diş ile ilgili sorun olunca paradan asla kaçmam eğer doktorumdan memnunsam para 2. Plandadır benim için.
Çünkü dolgu malzemesi vs kulşandığı şeylerin kaliteli olması önemlidir 2 gün sonra aynı ağrıyı sızıyı çekmeye değmez.

Eğer yarın bi gün sorun olursa kıytırık malzeme kullandık ucuz olduğu için vs der aradan çıkar doktor.

Ben olsam şu an doktoruma güveniyorsam eğer devam ederim 3 bin tl için başka doktor aramazdım.
  • England  (08.05.17 11:14:11) 
ne demekmiş söylemeye utanıyorum yahu adam fazla para aldığından utanıyor mu?
benim bütçemi aştı teşekkür ederim başka yere gidiyorum bye bye diyeceksin.
yaptırdığın şey çok hassas bir iş şu an yarıda bırakma ama porselen için gidebilirsin o basit bir şey
  • neira  (08.05.17 11:39:53 ~ 11:40:33) 
geçen aylarda diş sorunum yüzünden hem buradan yardım aldım hem de dişçilerle görüştüm. fiyatı şunlar etkiliyor;

kanal tedavisini yapan doktor endodonti uzmanı mı ? yoksa uzmanlık almamış doktor mu ? kanal tedavisinde bu fiyatı direk etkiliyor ve kesinlikle endodonti uzmanına yaptırın derim. bilmiyorum ama belki kendi doktorunuz endodonti uzmanıdır dolayısıyla arada fark vardır.

protez de malzemeden çok dişi yapan teknisyen çok önemli. benim aklım o kadar karıştı ki en sonunda bu dişleri yapan labarstuvarlara gittim. dedim ağa neden böyle fiyat farkı var. labarstuvarlar malzemenin fiyatta çok oynatmadığını esas fiyatın dişi yapan teknisyenden kaynaklandığını söylediler. birde şunu söylediler; ben aynı dişi yapıyorum göztepe minibüs yolundaki dişçi 500 tl protezi takarken bağdat caddesindeki dişçi aynı protezi 1000 tl takıyor dedi. sonuçts doktorlarda giderlerini buna ekliyorlar.

yani araştırarak buraya sorarak doğru bir cevap bulamazsın çünkü tek bir doğru fiyat yok etkileyen çok faktör var.

ben kanal tedavilerini kesinlikle endodonti uzmanına yaptır derim ki istanbul için bunun tek diş fiyatı 500 600 tl den az olmaz. protezleri ise protez uzmanı bir doktora yaptır derim buds tek diş metal destekli kaplama 500 600 tl den az olmaz.

ayrıca doktordan çekinme eğer durumun yok ise diğer arkadaşın içine sindiyse direk doktorunla konuş bunda utanacsk bir şey yok.
  • oscar  (08.05.17 11:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.