[]

enerji için vitamin desteği

selam!
sınav hazırlığı için 3-4 aydır çok yoğun bir dönem geçiriyorum, son 3 haftam ama çok yoruldum ve en fazla performansı bu ara göstermem gerek. son bir kaç de gündür göz seğirmesi, baş ağrısıyla uyanma gibi şeyler başgösterdi. süreci daha rahat atlatmamı sağlayacak öneriniz var mıdır?

not: kısa bi dönem pharmaton kullandım ama aşırı iştah ve uykusuzluk yaptı. özellikle uykusuzluk yapmadığını bildiğiniz bi seçenek varsa çok iyi olur.

en güzel haftalar sizlerin olsun :*

 
kefir ve probiyotik yoğurt, ev yapımı. bir de magnezyum desteği alabilirsiniz.

doktor değilim, kişisel tecrübelerim.
  • Phoebe  (08.05.17 12:06:51) 
her sabah kefir içiyorum. son iki haftadır magnezyum da kullanıyorum.
tüm kaynakları tüketmişim anlaşılan :P

  • manuel mandalina  (08.05.17 12:09:19) 
Vitaminleri en iyi meyvelerden alırsın. Havalar ısındı. Meyveler çok kötü değil artık. Pazara çıkıp hepsinden yarım kilo alsan, bir hafta boyunca yersin hepsini. Bir yerde göz seğirmesinin vücuttaki su yetersizliğinden olduğunu okumuştum. En az 3 litre su iç. Alkol ve sigara zaten kullanma. Bir de bilimsel anlamda vitaminler enerji vermez. Karbonhidratlar, proteinler ve yağlar enerji verir. Mineraller de enerji vermez. Çünkü hücresel solunumla yakılmazlar. Enerji için yeterli uyku, yeterli spor, yeterli temiz hava ve düzgün bir psikoloji gerekli.


  • dissendium  (08.05.17 13:23:26) 
suyu gereğinden fazla içiyorum, kötü alışkanlığım yok, meyveyi arttırabilirim. ama yeterli uyku, yeterli spor, yeterli temiz hava ve düzgün bir psikolojiyi şu ara sağlamam mümkün değil. bu nedenle yorgunluk belirtileri artış gösterdi ve bunun için geçici bir destek arıyorum aslında.


  • manuel mandalina  (08.05.17 13:32:43) 
şöyle ki tam zamanlı bir işim var ve onun dışındaki vakitlerde daha enerjik olma ihtiyacındayım. yani bana takviye lazım :)


  • manuel mandalina  (08.05.17 13:44:26) 
ne ettiniz, kefir de magnezyum da aksam alinmasi gereken seyler. uyku kacirmaz, getirir.

enerji istiyorsan B-kompleks vitamin tabletlerinden alabilirsin ama sabah, yoksa aksama uyku kacirir. bunun yanisira kahve ve abartmadan meyvelerle destekleyebilirsin ama kafein oranina bagli olarak 6 saat dus uyku vaktinden, one gore ic son yudumunu. yoksa kafein damarlarinda gezip dolasirken yine uyku tutmaz ve yine gozun segire segire uyanirsin sabah.

not: ben de doktor degilim ama kronik ogrenciyim.
  • superfluid  (08.05.17 16:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.