[]

Turla yurtdışı seyahat

Hiç turla yurtdışına gittiniz mi? Nasıl bakıyorsunuz? Normalde harcanacak paradan çok mu daha fazlası harcanır? Bir yandan rehberlik hizmeti var cazip gelen turda.Ekşide booking ve ucuz ucak biletleri varken delilik filan demişler de görüş ve tecrübelerinizi merak ettim. Bir de ek aktivite muhabbetleri var tabi. Tura bakıyorsun 300 euro. Her gün 80-90 euroluk ek aktivite koymuşlar. Bu da saçmalık.




 
tüm seyahatlerimizi kendimiz planladık hiç turla gitmedik kolay kolay da gitmeyiz.
çoğu para tuzağı gibi geliyor. birde turlarda ek turu almadığında sana trip yapan rehberler falan varmış.

  • basond  (08.05.17 00:23:26) 
birkaç ülkeye gittim bunlardan sadece italya'ya turla gittim. diğer ülkeler için gerek duymadım ama italya için bence tur güzel oldu. pronto tur'du rehber de baya bilgiliydi çok şey anlattı hoşumuza gitmişti. tabi rehberle gitmemde annemin payı da büyüktü tek olsam belki turla gitmezdim ama gittikten sonra iyiki gitmişim dedim.
ama dediğim gibi diğer ülkelerde gerek duymadım eksikliğini de hissetmedim.

  • sta  (08.05.17 00:26:39) 
bu aslında tercih meselesi. yani gitmedim ama gitme araştırmaları yapmıştım bir zaman bolca. bence olay şu eğer bu gezinin hazırlık vs. yani amelelik kısmını yapmak bir insana koymayacaksa turla gitmez. ama vizesıdir gitmesi kalacak yer araştırması gezme planı yapması vs. bunlardan sıyrılıp sadece oraya gitmek istiyorsa tur daha cazip. biraz tembel işi yani bence.


  • fyodor fyodorovic  (08.05.17 00:29:38) 
kültürel turlarda ben rehberlik arıyorum şahsen. rehbersiz de gittim rehberli de gittim yurtdışına turla. rehberli gittiğim on numara beş yıldızdı rehbersiz olan da tourism informationlardan free map alıp kendim gezdim onun tadı da ayrı. ama ben bilen birinin gezdirirken o atmosferi yaşatmasından yanayım hep.


  • dedim ben sana  (08.05.17 00:34:32) 
turla koyun sürüsü gibi gezmenin mantıksız olduğu kanısındayım.
ben tura katılıp, turla olan gezilere katılmayıp kendim planladığımda bile sıkıntı çektim. çünkü o lanet otobüslerinin kalkış vakti, yok efendim serbest gezi 1 saat sonra burada toparlanalım... falan filan
tatsız gereksiz
  • neo  (08.05.17 00:35:40) 
-Hiç turla yurtdışına gittiniz mi?
+yurt disinda tura katildim

-Nasıl bakıyorsunuz?
+ilk gunden sonra ayri takilmaya basladik, otel+yolculuk kisimlarini kullandik sadece. hadi hadi hadi tarzinda oluyor malesef ki ne oldugunu anlayamiyorsun pek. bir de ek turlara ayiriyorlar baya bir sey, ek turlarin ucreti de neredeyse turun bedeline yaklasiyor totalde.

-Normalde harcanacak paradan çok mu daha fazlası harcanır?
+evet ama yer tutayim,yolculuk bakayim, gezilecek yerlere bakayim gibi bir derdin cok olmaz. adamlar bu hizmeti senin yerine yapiyor, onun karsiliginda da para aliyorlar.

-kşide booking ve ucuz ucak biletleri varken delilik filan demişler de görüş ve tecrübelerinizi merak ettim.
+dil bilmiyorsan, ayrintilarla ugrasmak istemiyorsan mantikli. ornegin annemle babam tek baslarina gidemezler yurt disina ama turla gitseler gidebilirler.

-Her gün 80-90 euroluk ek aktivite koymuşlar. Bu da saçmalık.
+onlari fiyata dahil etseler cok pahali olur tur, kimse gitmez :) bir kere gelsinler sonra ekstralari dayariz diyorlar :/
  • fakyoras  (08.05.17 00:44:48) 
Turla gittim ama ekstra turlara katılmadım,ekstra tur olan her yere kendi başıma gittim çünkü dediğiniz gibi her gün bir aktivite var evet ama hepsi 40-50 euro civarındaydı. Ben ise sadece otobüs biletine para verdim, 2-3 euro gibi fiyatlar ödedim. Tabi parasal kısmın yanında, rehberin beni kısıtlamasını da sevmiyorum (Gezdikten sonra 1 saat serbest zaman şeklinde). Kendim doya doya gezip istediğim yerlerde yemek yiyip (turlarda anlaşmalı olabiliyor) istediğim zaman otele dönmek bana daha cazip geliyor.


  • archery  (08.05.17 01:07:01) 
turun tek avantajı var: rehber gezip gördüğün yerleri anlatıyor.

onun dışında para ve zaman yönetimini kendim yapınca daha karlı çıkıyorum. daha bir özgür oluyorum. bu nedenle ben kendim gitmeyi tercih ediyorum, turla hiç gitmedim.
  • antikadimag  (08.05.17 01:22:24) 
kiminle ve hangi şartlarda gittiğine ve sana bağlı
ailemle gidiyor olsam tur isterim, arkadaşlarımla ve sevgilimle gidiyor olsam gitmeden önce araştırıp rotamı kalacagım yerin ve kaç gün kalacagımı kendim ayarlardım. gittiğim yerdeki yerel turları öğrenip kendimce liste çıkartıp o günki ruh halime göre rehberli turu alırdım veya sadece haritada işaretleyip kendim arayıp bulurdum.
şartlarını düşün öyle karar ver çünkü tek bir doğrusu yok bu işin
  • part time pollyanna  (08.05.17 02:32:52) 
Genelde tursuz gidiyoruz. Ama Barcelona'ya gitmeden önce araştırdık, otel & uçak ikilisini bizden daha ucuza hallediyorlardı oraya turla gitmiştik. Ek aktivitelerin her birine katılmadan önce düşünün:
* Benim istediğim bir aktivite mi (grupla flamenko gösterisi bizi açmadı, ya da Andorra'da duty free alışveriş turu)
* Ben olsam daha ucuza halledebilir miydim (Salvador Dali'nin müze evine grupla gitmiştik)
  • SiyamkedisiZorro  (22.05.17 21:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.