[]

Vegan olmak çok zor :( ekmek yemekten ekmek oldum

selam arkadaşlar.

veganım. ömrümün sonuna kadar hayvansal birşey yemeyeceğim satın almayacağım.

yemek bulmakta çok zorlanıyorum. acıktığımda atıştıracak birşey bulmaktada.

soya yemek istemyorum soya kıyması soya eti falan hem çok pahalı hemde soya çok yabancı geliyor bana.

nasıl yapablirim. şöyle besleyici bir besin deposu yapıp acıktıkça yesem çok iyi olurdu.

 
sebze, bakliyat, yeşillik, kuruyemiş, meyve bir sürü alternatif var.


  • dedim ben sana  (07.05.17 19:32:10) 
youtube veya pintereste "easy vegan recipes" yazdığınızda güzel atıştırmalıklar çıkıyor aslında


  • theworldismine  (07.05.17 19:34:34) 
granola yap evde kendin, atıştırmalık için. kuruyemiş, kuru meyve gibi şeyler de olur atıştırmaya. yulaf da güzel bir şey, badem sütü ile yapabilirsin. avokado ile yapılan bir sürü güzel şey var onları araştır vs vs.


  • 10032007  (07.05.17 19:37:43) 
şöyle bi tablo var: www.yesilist.com


  • pide  (07.05.17 19:40:09) 
yahu ben de veganım, ağzıma ekmek sürmem. soya da eti özleyen için geçiş süresinde falan kullanılabilir ama veganların ana besin kaynağı değildir, 1 yıl soyanın s'sini yemediğim oldu. son zamanlarda bi soya kıyması geçti elime, o bitince gidip tekrar da almam heralde.

yüz bin çeşit sebze var, bakliyatlar var, kuruyemiş var, meyve var, çikolatalı veya sütlü olmayan bisküviler var.

mercimek çorbası, kurufasulye + pilav, yanında soğan ve turşu, sonrasında irmik helvası ve karpuz. üstüne de türk kahvesi. al sana vegan akşam yemeği, ekmeksiz göm. şu menüyü görüp de "et yemeden olur mu yeaa" diyen gayfeleri de salla gitsin.
  • harzem  (07.05.17 19:54:36 ~ 19:56:45) 
Şimdi işleri kolaylıştırmanın tam mevsimi. Çünkü otun,sebzenin, meyvenin tadı yerine gelmeye başladı. Çilekli, balsamik soslu semiz otu salatası falan yap.

Ekmeğe çok gerek. Çok seviyorsan, kendin siyah ekmek yap, alman ekmeği denilenden.

Yemekhanesinden değil vegan, vejetaryen yemek çıkmayan ve kampüsündeki tek vegan yemek seçeneği çiğköfte olan biri olarak gayet de fit yaşadım bir yıl Ankara'da. Olay hazırlıklı olman her akşam -ya da haftada 2,3 kere büyük porsiyonlarda- yemek yapıp, onları güzel termoslu yemek kaplarına koyman.

Her yemeğin yanına salata yaparak başlamalısın.
Dışarıdayken hiçbir şey yoksa yanında, bir simit, sonrasında çilek, şeftali, elma (doyana kadar ye.) kurtarıcı olabiliyor.

Çeşit çok önemli. Tabağını, masanı hep renkli tut. Şimdi başlayabilirsin yaz türlüleri yapmaya, yanına da az yağlı bulgur/milet pilavı.

Sağlığını hiçe falan saymıyorsun. Vejetaryenlikten veganlığa geçtiğimde, bunu söylemedim, ama her ay kontrolüne gittiğim doktorum fark etti iyileşmeyi, yüzüme gözüme renk geldi. Bu iyi değişimler, ekmek yemekle olmuyor. Sebze, meyve hep olmalı. Kendine arada vegan browniler vs. yapmaktan da çekinme. Olay abartmamakta.
Sonradan edit: İşte sana tıkınmalık, soyasız, göbek yapmayan atıştırmalık: Şundan alıyorsun:www.e-ekmek.com

Icınde 40 tane falan var, pahalı sayılmaz.

Bununla, sebzeli sommerrolls yapabilirsin. sonra soya sosuyla, tahin sosuyla, acı sosla vs. ye gitsin: www.heavenlynnhealthy.com
  • buf-e kür  (07.05.17 20:14:06 ~ 20:31:06) 
Öncelikle süt işini inek sütü olmuyosa soya veya türevlerinin sütleri var pahalı geliyorsa kendin yapabilirsin tadı fena olmuyor.
Sütlü yulaf ezmesi unu tatlandırmak için hurma bildiğimiz taze hurma biraz sıcak suda bekletki şişsin bu şekilde güzel bir protein ve liften zengin içeceğimiz oluyor.
Pelte tatlı olarak chia tohumunu suyla ksrıştırıp dolapta bekletip yiyoruz.
Börülce zeytinyağlı oldukça besleyici
Ayrıca diğer bakliyatlara da yüklen
  • kararsızataletfilozofu  (07.05.17 21:38:46) 
Falafel yap çok lezzetli. Yanına da patlıcan salatası, limonlu tahin gibi şeyler yapabilirsin. Dikkat et parmaklarını yeme.


  • tahin pekmez yoğurt  (07.05.17 21:40:05) 
abi ekmeği de bırak diyorlar :
capsizm.com

:D bir tek su içicen kibrit kutusu kadar :D
  • güneyli çocuk  (07.05.17 21:42:49) 
atıştırmalık mı istiyorsun? tahin pekmez al. :D


  • nice tnetennba  (07.05.17 21:47:03) 
ekmek arası ot ye cevabımı silmiş moderasyon, soruya cevap değilmiş aksjakakaka
siz adamı öldürürsünüz

  • cekilmis gayfe  (07.05.17 21:53:50) 
Soya yüksek derecede bitkisel östrojen içeriyor. Yani veganı falan geçtim biraz iq sahibi olan kimse soya tüketmez, sen de tüketme. Tüm endokrin sistemini yerle bir ediyor; erkekte jinekomasti ve testosteronun östrojene dönüşmesi; kadında rahim ve meme kanseri gibi sıkıntılara neden olabiliyor. Onun dışında sebzeye meyveye bakliyata aban işte.


  • angelus  (07.05.17 22:03:45) 
Akdeniz yemekleri dogal olarak vegan yiyecekler. Turlu turlu saglikli vegan yiyecek var. Ekmek yerine bulgur yiyebilirsin, makarna, pirinc, mercimek, humus fasulye. Ben de her gun baska bir cesidini yiyorum.


  • Traveller  (07.05.17 23:08:30) 
takviye hapları (b12, demir) aksatma da karnını doyuracak bir şeyler bulursun. sağlığından olma durduk yere.


  • zgrydn  (07.05.17 23:13:53) 
cevaplayan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum biraz daha fikrim var artık ne yapabileceğim konusunda. çorba salata meyve en kolay erişilebilen yiyecekler gibi gözüküyor böyle deneyceğm.


  • ipmus90  (08.05.17 10:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.