[]

proje yönetiminde

1)proje aktivitelerini
2)ilgili kanun ve kuralları
3)performans ölçülerini

belirlemek neden önemli? hoca tabi önemli ama neden söylemeniz lazım diyor ve verdiğimiz cevapları bunlar çok genel bunlar çok kısa diyerek reddediyor.

 
proje yonetimindeki (pmi ekolune gore) temel prensiplere gore, proje yetki/onay belgesi (charter) onaylandiktan, proje fiiliyata gectikten sonraki ilk adim nedir?
paydaslari belirle (identify stakeholders).
bunun hemen ardindan proje yonetim plani klasorleri olusturulur ve en onemli baslangic adimi atilir:
gereksinimleri belirle (collect requirements)
paydaslar ve gereksinimler belirlendiginde, projenin nasil bir guzergahta, ne yonde ilerleyecegi az cok ortaya cikmis olur. ilgili kanun ve kurallar bunun icindedir. hem aktiviteleri, hem riskleri, hem kabul (kalite) sartlarini etkileyecektir bunlar.
performans olculeri (kpi) da keza oyle, gereksinimlerin icindedir, raporlamalar vs bunlara gore yapilacaktir.
yani misal ki, bu gemi 5 gun yol gidecek, ilk iki gun su burnu asacagiz falan filan, bunlar hep kpi. eger ucuncu gunun sonunda hala o burna varamadiysak, revizyon gerekecek, karar vermek gerekecek, ki yola nasil devam edecebimizi bilelim. kanun ve kurallar da yolda nasil gideceginizi belirler.

proje aktivitileri icin once is kapsami, sonra islerin dokumu hazirlanir, nihayet aktivitiler tanimlanir.
aktivitileri ardisiklik, kaynaklar, sure gibi baglantilariyla ilistirdiginizde is programini elde edersiniz.
is programi, sizin detayli yol haritanizdir. is programi olmadan (yani proje aktivitelerini belirlemeden) projeyi surdurmek, gosterge paneli olmayan, on camindan disarsi gorunmeyen bir arabayi kullanmak gibidir.
  • viva paulista  (08.05.17 09:58:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.