[]

berberlerin pazar kapalı olması

bu berberlerin pazar kapalı olmasının nedeni nedir, dükkan sahiplerinin tercihi mi?

saçımı kestiresim vardı maltepedeyim mahallede dolandım bütün berberler kapalı ancak bütün kadın kuaförleri açık.

var mı bi mantığı?

 
Berberler Odası'nın kararı diye biliyorum.


  • patatesli yumurta  (07.05.17 17:43:12) 
berberker odası kararı. dükkan sahipleri kapatmak istemiyor ama çalışanların hakkı gözetilerel kapatılıyor


  • oscar  (07.05.17 17:45:43) 
berberler odası kararı +1
herkes 1 gün de olsa tatil yapsın o gün de pazar gününe denk gelsin istiyorlar.

  • basond  (07.05.17 17:45:53) 
Berberler odasi karari zamaninda sormustum ama acik olanlar cikiyor arada.


  • solenkol  (07.05.17 17:46:17 ~ 17:47:08) 
Kadin kuaforler de baska bir günde tamamen kapali oluyor. Ortak karar. Pazar günü, damatin istegiyle falan, bir saatligine aciyorlar bazen; onun disinda boyle. Mantigi haksiz rekabet olabilir belki, mesela pazar acik tutan; pazartesi acik tutandan tabi daha iyi kazanacak, oyleyse hepsi ayni günlerde acik olsun gibi?


  • buf-e kür  (07.05.17 17:50:02) 
Ama sanırım lokasyona göre değişiyor o durum. Beşiktaşta açık mesela


  • klar  (07.05.17 17:51:38) 
hayır berberler odasının kararı değil. danıştay berberler pazar günü de dükkan açabilir demiş.herhangi bir engel yok yani.zaten pazar günü de açık olup cayır cayır iş yapan berberler mevcut.
bunu berbere ben de sormuştum. adam "istesem açarım ama haftada bir gün tatilim var onda da dinleniyorum dedi. asıl iş olacak gün pazar iken pazar günü berberlerin kapalı olması büyük saçmalık.Ama adam da haklı, pazar günü açsa, parayı toplasa bile milletin işinin olduğu bir gün örneğin çarşamba günü dükkan açmayıp tatil yapsa hiç bir şeye benzemeyecek. herkesin işi gücü var arkadaşlarıyla buluşamaz falan. hatta berberlerin kapalı olması için en uygun gün salı demişti. kadın kuaförleri gibi bütün berberler kapatsın salı günü.

  • AWD  (07.05.17 17:52:54 ~ 17:53:27) 
çalışan insanlar bu hizmeti anca haftasonu alabiliyor, onun da sadece cumartesi olması mantıklı gelmiyor bana.


  • jameskeenan  (07.05.17 17:53:49) 
ilçeden ilçeye değişiyor. maltepe'de ben de seninle aynı durumu yaşadım. avm lerdeki berberler açık bir tek pazar günleri. maltepe park avm de bi berber var mesela. 65 lira kesim ücreti alıyor.


  • lucky strike  (07.05.17 18:08:04) 
erkek berberleri pazar, kadın kuaförleri salı günleri kapalıdır. berberler odası kararı işte. bence tamamen saçmalık. ama bakırköyde bir çok erkek berberi pazar açık.


  • karlmarx  (07.05.17 18:12:24) 
İlden ile göre değişiyor. Bu berberler odasının tavrına, dolayısıyla oda üyelerinin genelinin kararına da bağlı biraz. Berberler Odası değil de Ticaret Odalarına kayıtlı berber/kuaförler diledikleri zaman açabiliyorlar.


  • cliquot  (07.05.17 18:18:52) 
oda +1

ankaranın çoğu yerinde de salı günü kadın kuaförleri kapalı mesela.

bence pazar kapalı olması çok saçma. erkeklerinki de hafta içi bi gün kapalı olmalı ki çalışan insan pazar günü tatilidne işini gücünü halletsin.

neyse duyarımı kastım gidiyorum.
  • elorelia  (07.05.17 18:26:35) 
berberler odası + yerine göre istesem açarım durumu da yok. mesela bizim burada pazar günü dükkanı açmak isterlerse odadan izin almak ve ekstra ücret/harç ödemek zorundalar.pazar günü damat traşı falan olacaksan önceden berbere haber veriyorsun odadan izin alıyor ona göre.


  • zikardo  (08.05.17 15:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.