[]

vize problemi!

muhterem kardeşler, sayın ahali

27 ocak'ta gidiş ve 3 şubatta dönüş olmak üzere berlin'e uçak bileti almış bulunmaktayız. fekat gerizekalı insanlar olduğumuzdan vize randevusu için sallandıkça sallandık ve alman konsolosluğu randevu tarihi olarak 4 şubat'ı uygun gördü.

şimdi schengen vizesi için ispanya'ya başvuralım ordan aldığımız vizeyle direk istanbul'dan berlin'e gidelim diyoruz. böyle bişey yapan var mı varsa bu işin çakallığı boku püsürü nedir bi el atarsanız çok sevinirim

 
valla emin değilim ama bildiğim kadarıyla shengen vizesini ilk giriş yaptıgınız ülkeye almanız gerekiyor. yani ispanya vizesi alırsanız. önce ispanya'ya giriş yapmanız ordan almanyaya gecmeniz gerekicek.


  • danadeviren  (10.01.10 11:52:20) 
babamın 2 gün içinde fransada olması gerektiğinde 1 gün içinde almanyadan vize alıp direk fransa uçağıyla gitmişliği vardı. vize firmaları hallediyor sanırım.


  • prodeq  (10.01.10 11:52:31 ~ 11:52:53) 
herhangi bir schengen ulkesinden vize alabilirsiniz ancak ilk giriş yapacaginiz ülke (bir de ilk vizenizse) neden buraya geldiniz diyebiliyor bazen. yoksa fransiz vizesiyle yunanistana, hollanda vizesiyle almanyaya, alman vizesiyle de ispanyaya gittim bişi olmadi


  • mat couthon  (10.01.10 11:53:42) 
ilk girişi vizeyi aldığınız ülkeden yapmanız lazım diye bir efsane var ama ne kadar doğru bilmiyorum. 2006 yaz ayında bir grup ögrenci olarak almanya'ya gidecektik. arkadaşlarımızdan bir tanesinin vizesi ispanya'dan alınmıştı bizimle gelip cayır cayır giriş yaptı almanyada. ispanya'ya ugramadı bile. hee yalnız, bazen neden buradan giriş yapıyonuz falan diye sorabilirler, bu nedenle, almanya'dan ispanya'ya giden bir ucakta rezervasyon yaptırın bir gün ya da iki gün sonrası için bu rezervasyon cıktısı yanınızda olsun, eger vize kontorlunde burada ne işiniz var derlerse ufak bi işim var 2 gün sonra ispanya'ya geçicem zati bak bu da kanıtı dersin.


  • hizli sperm  (10.01.10 12:03:50) 
Almanya konsolosluğu yardım etmiyor böyle durumda.
Fransa'dan nisbeten kolayca vize alıp bu vizeyle almanya'ya %80 girersiniz.
Ama garanti değil. Giyim, konuşma, gidiş nedeni gibi şeyler etken.
Yoksa ilk giriş yaptığın ülkeden almak zorunda değilsin.
  • germe  (10.01.10 12:04:19) 
kapıdaki görevliye almanya vizesi için tarih yetişmediği için başka ülkeden aldığını söylersen berlin'e girişte sorun olmaz. Almanlar disiplinli ama anlayışlı da insanlardır. ispanya vize alırken sana kıllık çıkarabilir. ona dikkat et bence almanyaya gideceğini söyleme. ispanya'ya uçak ve otel rezervasyonu yap internetten öyle git görüşmeye.

bu arada schengen almak için en rahat konsolosluğun italya olduğunu bilmem söylememe gerek var mı?
  • servicio  (10.01.10 13:14:19) 
servicio'ya katılıyorum bu durumda direk italyan konsolosluğu'ndan eğer belgeler elindeyse 1 haftada alırsın.


  • news from nowhere  (10.01.10 21:44:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.