[]

Göz bozukluklarında artış mı var yoksa gözlük takmak moda mı oldu?

Etrafımdaki 10 kişiden 7'sini gözlüklü görüyorum. Sadece bu değil, çevreyi gözlemleyince de sanki bayağı bir gözlük takan var gibi eskisine göre, özellikle de öğrenci/akademik personel güruhunda. Algıda seçicilik mi yapıyorum yoksa?




 
algıda seçicilik bence. arada bende otobüste falan bakarım, gözlük kullanan oranı düşük.


  • soft  (06.05.17 22:20:22) 
hipstırlık+instagram kesinlikle


  • neynep  (06.05.17 22:36:23) 
çoğu insan gözlük takmayıp lens tercih ediyordu şimdi hipster gözlüklerin moda olmasıyla onlar da gözlük kullanmaya başlamış olabilirler. en azından etrafımda bildiklerim o şekilde.


  • formalite  (06.05.17 22:53:34) 
5 kişilik arkadaş grubunda gözü bozuk 4 kişiydik. Lens kullanıyorduk dördümüz. Çoğu insanın gercekten gözleri bozuk. Yeni modellerin yayılması ile insanlar gözlük de kullanır oldu.


  • cabiday  (06.05.17 23:14:55) 
Eskiden telefon ve bilgisayara bu kadar bakilmiyordu ve millet gozu bozuk oldugu halde takmiyordu gozluk cunku cool
Degildi. Simdi cool o yuzden gozu bozuk olanlar da takmaya basladilar.

  • kuehles blondes  (06.05.17 23:21:24) 
Bu sene gözlük takmaya baslamıs biri olarak soru ve cevaplar cok hosuma gitti. Cogu kisiye +1

Cok fazla ekrana baktıkça goremedigimizin farkına daha cok varıyoruz. E tabi gozluk de havalı bi item oldu. Cocukken dört göz demesinler diye okuldaki göz taramalarında hile yapardım, göremediğim halde görüyorum gibi bi sonuç çıkardı. o kadar kötü imajı vardı gözlüğün bende. Şimdi şekilli geliyor, eskiden fark etmezdim ama kendim de takınca toplu tasımada, şirkette vs bi suru gozluk oldugunu fark ettim.
  • turk kizi  (07.05.17 00:42:04) 
algıda seçicilik bence olağan artışında devam ediyo
tabi yakıştığını düşünenler vs lerde var ama ciddi anlamda sağlık için takanlarda normal seyrinde gibi geliyo bana çevremde böyle bir artış olmadı.

  • basond  (07.05.17 12:07:40) 
Hem moda oldu hem insanların gözleri bilgisayar telefon dolayısıyla daha çok bozulmaya başladı hem de insanlar gözlerinin bozuk olduğunu fark etmeye başladı. Mesela 3-4 kişinim gözlük kullanması gerektiğini ben fark ettirdim :) gözlük numaram çok büyük değil insanlara al bi bak dediğimde daha net gördüklerini fark edip gözünü ölçtürüp gözlük aldıkları oldu.


  • Nature Works  (07.05.17 15:29:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.