[]

Yuksek lisans yapilan bolume tekrar basvurup kabul alan

Var midir? Ayni okul, ayni bolum.




 
Amaç ne? İkinci yüksek lisans mı, nedir?


  • manuel mandalina  (06.05.17 19:19:23) 
atılma sonrası askerlik ise zor.


  • goodz  (06.05.17 19:32:57) 
amac olsa olsa askerlik tecili uzasindir baska hicbir aciklamasi olamaz.


  • blue eyes white dragon  (06.05.17 19:33:13) 
Sıstem tc gırdıkten sonra basvuruya ızın vermez aynı okulda. Bolum degısırmek ıcın denemıstım olmamıstı.


  • cilekli pasta  (06.05.17 19:50:36) 
aynı bölüm olmaz ama aynı okul olabilir. devletlerde zorlanırsın bu şekilde kabul almakta ancak özelde sorun yaşamazsın.


  • frankmackey  (06.05.17 20:11:01) 
amaç tecil uzatmak.

okulda kayıt varken ve ders alma sürecindeyken tekrar başvurup sıfırdan kayıt yaptırmak. okul odtü. arkadaşım oluyor öyle dedi ama bilemedim.
  • antikadimag  (06.05.17 23:02:40) 
Aynı durumdayız. Bence teorik olarak mümkün olsa da hocalar açısından sıkıntılı. Odtü zaten akademik devam etmek isteyenler dışındakilerini alma taraftarı değil (tezsiz bölümler vs.), o yüzden pratikte zor gibi.

Duyuruyu silmezsen sevinirim, takipteyim.
  • skooma  (06.05.17 23:12:09) 
teknik olarak, aynı okul-bölüm olmasa dahi, birinden kayıt sildirmeden diğerine kayıt olman mümkün değil bildiğim kadarıyla. geçen yıl yönetmelik değişti, ondan önce aynı anda farklı iki okulda y.l. yapabiliyordun. şu aralar akademi olayları çok sıkı, aflar kaldırıldı, atılmalar full force işletiliyor. yine de en doğru cevabı enstitüden alırsın, anonim olarak bi ara sor.

edit: skooma'nın yazdığını yazmıştım ama gereksiz diye sildim sonra. bizim bölümde (itü'de), kayıtlıyken bi daha başvurmaya kalksan, hocalar tümden atar valla.
  • manuel mandalina  (06.05.17 23:12:14 ~ 23:14:13) 
@jrr tolkien; orası öyle de bence fark etmeyebilirler orada kayıtlı olduğumu. nasıl bir database var bilmiyorum ama, beni notlarıma, dil puanıma göre seçecekler. bence gözden kaçabilir. ben belirtmeyeceğim ve özellikle bu eleman bizim okulda kayıtlı mı diye kimsenin bakacağını sanmıyorum.

enstitü seçiyor çünkü, sonra listeyi öidb'ye yolluyor. öidb fark etse bir şey demez bence çünkü işi bu değil.
  • antikadimag  (07.05.17 01:07:31) 
@manuel, gereksizdir diyip yazmadım demişssin ama yazdığımda gereksiz bir şey göremedim.

Yönetmeliği herkes biliyor, kayır sildirmeden yeniden kayıt yapmak mümkün değil. Kişi de bunu sormuyor zaten anladığım kadarıyla. Sormak istediği şey, bölümü tamamlayamayacağını anlayıp, atılmadan önce yeniden kayıt için başvurup, eski kaydı sildirip yeniden kayıt yaptırmak. Dolayısıyla, teoride gayet kitabına uygun ama sonuçta mülakat diye bir şey var. Aynı hocalar girecek ve seni görünce tanımayacaklar mı veya sormayacaklar mı? O yüzden, bu noktada pek mümkün değil gibi diyorum.
  • skooma  (07.05.17 09:22:20) 
odtü makine'de mülakat yok hocam. biri özellikle sistemden kontrol etmiyorsa kimsenin fark edeceğini sanmıyorum diye o yüzden dedim.


  • antikadimag  (07.05.17 17:21:12) 
@antikadimag, o zaman bölümün hem tezli hem de tezsiz programı varsa, diğerine başvurabilirsin ve mülakat vs olmadığı için şansın da olur bence. Ama yine tamamen aynısı olacaksa sistem engel olabilir kayıtlı olduğun için. Şimdiden sildirmek de tecil sıkıntın varsa sorun olabilir, ona dikkat etmek lazım.

Sanırım sende de "askerlik tecili için tamam ama, okuyabilir ve bitirirsem de fena olmaz" düşüncesi var. Bu durumda bir alternatif olarak, bu sene başka bölüm, okul vs. başvurup oradan da süren bitmeye yaklaştığında tekrar buraya başvurmak olabilir. Mülakat yoksa puanın yettiği sürece çok bir problem olmaz, tekrar kazanıp devam edebilirsin.
  • skooma  (07.05.17 20:39:21 ~ 20:44:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.