[]

Ders çalışamıyorum.

Üniversite öğrencisiyim. Bilgisayar bağımlısıyım.Keşke 8-10 saat durmadan,pür dikkat çalışabilsem ama çalışma alışkanlığım yok kendimi de zorlayamıyorum en fazla 20 dakika oturabiliyorum. Podomoro falan demeyin çalışırken saate bakmadan kendimi kaptırmak istiyorum ama olmuyor. Elon musk gibi haftada 100 saat falan çalışabilsem keşke. çalışma alışkanlığım yok illa yumurta kapıya dayanınca adam gibi çalışacağım o zamanda iş işten geçmiş oluyor. Tatil günlerinde bile 6 saat uyku, 10 saat ders,8 saatte sosyal aktivite şeklinde günümü geçirmek istiyorum. Ders derken illa alanımla ilgili değil celal şengör gibi tarih,felsefe,programlama ve alanının dışındaki pozitif bilimlerde de kendimi geliştirmek istiyorum.
Dediğim gibi olmayı başaran var mı?



 
Bilgisayarda çalış. Ben yıl içinde her an yer yerde ders çalışma alışkanlığı kazandım. Örneğin hoca derse gelene kadar soru çözüyorum, okula gidip gelirken yolda ders notlarını okuyorum. Telefona bir sürü not indirdim, her zaman göz atıyorum. Telefonu iyi şeyler için kullanabilirsin. Ya da bir dersin başlamasını beklerken özet çıkarabilirsin. Bir anda sekiz saat ders çalışmak hem sağlıksız hem de mantıksız. Öğrenme olayının zaman parametresi var. Bilgiler belli aralıklarla tekrar edildikçe kalıcı olmaya başlar. Bugün sekiz saat ders çalışıp, yarın hiç ders çalışmazsan o sekiz saatini çöpe atmış olursun. Kısa kısa çalışmalar yapmayı öğren. Ben de final haftasına giriyorum. Şu anda sadece öğrendiklerimi Word'de yazıyorum. Formülleri hatırlamak daha kolay oluyor bu şekilde. Çünkü bilgisayarda yazarken ona vakit harcamış oluyorsun.


  • dissendium  (06.05.17 16:34:57) 
Bence senin sorunun gerçekdışı hedefler koymak ve toptancılık. Bi oturuşta 8 saat çalışmazsam ne önemi var, hiç çalışmam daha iyi kafasındasın. Hepimizin başına geliyor, sen ne ilk ne de teksin. Kendine makul günlük hedefler koy ve çalışmayı ufak da olsa günlük bir alışkanlık haline getirmeye çalış. Yapamadığında, bugünlük böyle olsun de, kendini suçlama, ama ertesi gün yine aynı kararlılıkla otur. Alışkanlık dediğin böyle böyle kazanılır. Sen bu şekilde kendini daha çok soğutursun.

Bir de bilgisayar bağımlılığı ayrı sorun, ders çalışamamak ayrı. İkisini ayrı ayrı çöz, diğer türlü hiç içinden çıkamazsın bence. Önce bi bilgisayardan uzak vakit geçirmeye alış, çık boş boş dolaş, rahatla, sonra ders çalışma işini çözmeye geçersin. Vaktin kısıtlı ve acil çözüm gerekiyorsa, kitabı defteri topla, yanına telefon bile almadan kütüphaneye git. Bu şekilde gün boyu 10 dk çalışsan dahi bunu başarı olarak gör, kendine çok yüklenme. Mevcut alışkanlıkların kırılmaya başlayınca gerisi gelecektir.
  • manuel mandalina  (06.05.17 16:56:38 ~ 17:04:06) 
kardeşim sen makine değilsin. tatilde bile 10 saat çalışmak ne? senin çalışamama sorununu ancak kütüphaneye gitmek çözer. evde oturan insan çalışanıyor illa ki dikkat dağıtıcı bir şey oluyor. ama kütüphaneye gidince de 10 saat diye kasma kendini. verim alarak çalıştığın 1 saatin, verim almadan kafanı veremeden çalıştığın 3 saatten daha fazla yararı var. kendini zorlama belli bir süre çalışacağım diye. git kütüphaneye çalış çalışabildiğin kadar, olmadığı yerdede bırak.
kolay gelsin

  • bonisnocetquimalisparcit  (06.05.17 17:03:48) 
@bonisnocetquimalisparcit
@manuel mandalina
Aslında mesele 10 saat çalışmak değil.Celal şengör,elon musk,aziz Sancar gibi öğrenmeye tutkulu birisi olmak istiyorum. Bir de Kısa ve uzun vadeli motivasyonum var ama şu anki rahatımı hep geleceğin getirilerine tercih ediyorum. Sanırım sinir hücrelerimin çalışma alışkanlığı yok. Uzun süre işimi hep son anlara bıraktığım için beynim bu şekilde gelişmiş. Dediğiniz gibi bir anda olabilecek bir şey değil.vizyon ve motivasyonum sayesinde kararlı olup çalışma süremi artırmayı ve bunu bir alışkanlık haline getirmeyi istiyorum.
Bilgisayar bağımlılığı ve çalışma alışkanlığım da psikolog yardımı alsam mı? ilaç kullanmak kesinlikle istemiyorum.bilişsel davranışçı terapi falan yararlı olur mu?
Bu yazdıklarım kısa süreli bir heves kesinlikle değil.3-4 yıldır olmak istediğim kişi bir türlü olamıyorum. Hep kendimi hayal kırıklığına uğratıyorum.
  • atomunicindekiduraganelektrondalgalari  (06.05.17 17:50:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.