[]

işletim sistemi hizmetleri

son 5 aydır telefonumda rastladığım hücresel veri kullanimi . kullandığım my data manager programı, her ayin 8-9 u gibi, birdenbire gelişen 1 gb üzerinde bir veri miktarı gösteriyor. daha dogrusu gösteriyordu, bu ay muhtelif gunelre serpiştirilmiş şekilde 3 gba yakin bir miktar tuttu.

ilk ay bunun bir dolandırıcılık oldugunu düşünerek vodafone'u aradım. ayrintili fatura istedim, kirk dereden su getirdiler. ben onlarla alakalı bir kota bitirme hamlesi olduğunu düşünmüştüm zaten. 2 gb'a yakin kaybim olduğunu söylediğim icin bana 2 gb hediye ettiler. ben sadece bir kezlik zannederken her ay 2 gb ek kota gelince neyse diyerek devam ettim. her ayin 8 9 civari da isletim sistemi hizmetleri adi altındaki bu kullanimi gormezden geldim. (üşengeçim, cocugun odasinin penceresini yapmasi icin usta aramaktansa odasini degistirmisligim vardir)

velhasil bugune geldik. bu kullanim nedir, bilen biri aciklarsa cok sevinecegim. android kullaniyorum, otomatik guncellemeler kapalı. zaten ne hikmetse isletim sistemi hiç wi fi'a bagliyken hizmet almıyor. hep hucresel verideyken.

salakligim da olabilir. birileri aciklarsa bu belki başka salaklara da yol gosterir.

 
Ayarlardaki veri kullanımından bir ekran görüntüsü atsanız, yine bence bu gördüğünüz kullanan şeye tıklayarak uygulama ise uygulama ayrıntılarına gidebilirsiniz bence.


  • atom karincanin torunu  (06.05.17 14:00:30) 
uygulama değil, android simgesiyle gösteriyor. ancak tüm otomatik güncellemelerim kapalı. ayarlardan baktığım zaman o gün birden 1 gb bir tüketim gösteriyor o kadar.


  • sivilcik  (06.05.17 18:47:12) 
Bir tahmin bir yedekleme servisi kullanıyor olabilir, ayarlarda yedekleme ve geri yükleme gibi bir menü olmalı buraları karıştırın, orada wifi bağlandığında gibi bir seçenek varsa işaretleyin.
Bir dolandırcılık gözüyle de baksanız telefonunuz o datayı bir tüketiyor bir şekilde yani vodafone telefonunuza solucan falan salmadıysa dolandırıcılık zor.

Çözemezseniz fabrika ayarlarına dönmenizi tavsiye ederim.
  • atom karincanin torunu  (07.05.17 15:04:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.