[]

switch kurulumu

airtes marka bi switch aldım modemin port sayısını artırmak için ama lanet olası aleti bir türlü kuramadım. şurda bilgiligenclik.com anlatılmış. işte adsl kablosunu direk modeme bağla tamam bağladık ama switchle modem arasında bağalntıyı ne ile sağlayacağız. ben resimli olarak anlatılanda bile bir şey anlamadım. arkadaş kullanma kılavuzunun içinden de mi çıkmaz şu kabloyu şu girişe şu kabloyu şu girişe takın diye. yok. bir yardımcı olunuz lüften. switch ve modem arasında bağlantıyı sağlamak için bir de ekstra kablo mu alacağım değilse nasıl kuracağım. anneye anlatır gibi lüften. delirmek üzreyim zira.




 
Dostum sakin ol, anlatayım sana ben;

1) Kullanacağın ethernet kabloları düz bağlanmış olacak (Yani cross kablo kullanma)
2) Şimdi o ethernet kablolarından birini al. Birini modemin ethernet girişine diğerini de switch in ilk ethernet girişine sok. (Böylece swicthin damarlarına interneti enjekte ettik)
3) Mesela 3 bilgisayara internet dağıtılacak. Eline bi ethernet kablosu daha alıyosun. Bi ucunu bi makinaya diğerini de switch in 2. ethernet girişine sok. (Bilgisayara internet gitti oh mis)
4) Aynı işlemi diğer makinalar için de tekrarla. Mesela 2. bilgisayarı bağlamak için eline bi ethernet kablosu daha al ve switch in 3. ethernet girişine sok. Diğer ucunu da 2. bilgisayara sok.

Özetle ne yaptık;
İlk bağlantıda interneti verdik switche ve böylece switchin ilk ethernet girişini kullandık. Sonra 2 adet pc bağladık ve toplamda 3 ethernet girişi kullandık.

Yapamazsan söyle hadi kolay gelsin :)
  • HaNeDaN  (10.01.10 00:11:22) 
benim bildiğim switch için cross kablo gerekiyor gerçi direk modemden geliyorsa farklı olabilir


  • yuto  (10.01.10 00:31:50 ~ 00:32:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.