[]

Breaking bad'le ilgili akla takilan bir soru

Merhaba,
Diziyi 4. Kez izliyorum. En sevdigim dizi diyebilirim. Dizinin hayranlari hatirlayacaktir, bir bolumde jesse, anne babasinin satisa cikardigi evi satin aliyor. Merak ettigim jesse 400 bin dolarlik ev alacak parayi nereden buldu? (Meth parasi haricinde)

Tesekkurler

 
neden haricinde? methten bulmamış mıydı?


  • pide  (05.05.17 20:28:50) 
Ev teyzesine aitti. Teyzesi olunce ev jesse'nin anne babasina kaldi. Onlar jesse'nin evde oturmasima izin veriyordu. Sonra jesse meth'ten kazandigo parayla evi satin aldi.

Bu kisimlari anlayabiliyorum zaten. Mesele su ki: isi gucu olmayan bes para etmez bi uyusturuci bagimlisi 400bin dolari legal hicbir yoldan bulamaz. Mantiksizlik da burada. Nicin kimse parayi nereden buldugunu sorgulamiyor? Annesi babasi jesse'yi hic sevmezken neden bu parayi nereden buldu bu, arastirin demiyor avukatina? Eger havadan gelen paralarla ev alinabiliyorsa walt neden tum parayla ev almiyor. Boylece para kolayca aklanmis olur.
  • sckxyss  (05.05.17 20:59:54) 
breakingbad.wikia.com

Jesse, via Saul, buys the house for $400,000 the same amount his parents claimed to have spent renovating the property.

Evi Saul Goodman sayesinde aldı ama belki parayı da ondan almıştır.
  • dissendium  (05.05.17 21:10:29) 
Saul goodman gibi bir adam jesse'ye degil 400 bin 400 dolar bile vermez.


  • sckxyss  (06.05.17 02:22:21) 
spoiler olduğunu belirtmeme sanırım gerek yok ama yine de söylemiş olayım baştan, gerisi spoiler... %100 emin değilim ama şöyle hatırlıyorum,

o evi teyzesi jesse'ye bırakmıştı ama yasal olarak evin sahibi jesse'nin annesi ve babasıydı. jesse kubara düşünce anasıyla babası depiği vurdu buna. evi satma sebeplerini tam olarak hatırlamıyorum ama jesse o evi kullanıyordu. bodrumunu laboratuvara çevirmişlerdi walt ile birlikte. koyama'nın cesedini orada eritmişlerdi, krazy-8'i de orada öldürdüler. "temiz" bir yer değildi yani.

ailesi jesse'nin uyuşturucu işinde olduğunu biliyordu, haliyle 400 bin doları nereden bulduğunu sorguladıklarını düşünmüyorum. evi nasıl alıyor dersen, babası bir yerde "ucuza veriyoruz ama ne yapalım baboli kriz var domatesin kilosu olmuş 4 dolar, adam tek seferde veriyor taksit maksit yok bam bam bam" tarzı bir şey söylüyor jesse'ye.

jesse'nin evi ucuza almasını sağlayan şeyse, saul'un laboratuvar olarak kullanıldığını göstermesi. hatırlarsan satış için avukatla masaya oturduklarında saul 400 bin dolar fiyat biçiyor. avukat ve jesse'nin anası ile babası (jesse yok) ise "dalga mı geçiyosun it oğlu it" deyip kalkmaya yelteniyorlar, evin değeri bundan çok daha fazla çünkü. saul reis durur mu yapıştırıyor cevabı. eviniz laboratuvar olarak kullanıldı, bunu yetkililere ispikleyeyim de eve direkt el koysunlar, yer misin yemez misin?

böylelikle ana-baba evi ederinin çok altında bir fiyata, alıcıyla direkt muhatap olmadan affedersin ske ske satmak zorunda kalıyorlar. şu soruların cevabını ben de bilmiyorum ama eğer sorduğun buysa,

1) fiyatı çok daha yüksek olan bir evin bu kadar ucuza gitmesi yetkililerin nasıl dikkatini çekmedi? bunun vergisi, kaydı var sonuçta. 1-2 milyonluk evin 400 bine satılması dikkat çekmiyor mu? bununla ilgili bir entry okumuştum, vergiden düşmek için almanya'da böyle bir şeye giriştiğin zaman bilirkişi raporu hazırlayıp gtünü kesiyorlarmış adamın. amarigan başkanı buna nasıl müsaade etti, o ev neden 400'e gitti? yetkililer devreye girse ne olacaktı ki, saul "orası laboratuvardı knk ben de tehdit ettim xd" mi diyecekti?

2) nakit 400 bin dolarla nasıl ev alınıyor? yine benzer şekilde, devlet bu paranın kaynağını ve alım-satım işini araştırmıyor mu? jesse pinkman evi aldığında sabıkalı sayılır üstelik, temiz biri de değil. bu kısmı nasıl hallettiler?

gerçi avukat saul bey onu da kılıfına uydurmuştur. jesse kara para aklama işini ısrarla reddediyordu o dönemde ama belki yine de saul ayarlamıştır bir şeyler.

sözün özü, jesse'de para vardı ve evi gerçek fiyatından çok daha ucuza alabilmişti. adam direkt o evde meth pişirdi zaten, eşek yüküyle para kaldırdı. meth parası haricinde demişsin. onun dışında para kazanmış olması imkânsız. teyzesinden miras kalmış mıydı o kısmını hatırlamıyorum, varsa ancak öyle bir şey olabilir.
  • der meister  (06.05.17 07:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.