[]

Kahveye beyaz şeker yerine ne koyabilirim?

Fed up seyrettikten sonra basit şeker kullanmamaya dikkat ediyorum fakat, kahveye
beyaz şeker yerine basit şeker olmayan ne koyabilirim bilemedim. Fikri olan?



 
Tatlandırıcı


  • tahin pekmez yoğurt  (05.05.17 11:16:15) 
Tarçın çubuğu at içine.


  • arnold schwarzeneger  (05.05.17 11:17:08) 
hurma falan ye yanında, aslında en iyisi sade içmek, belki süt katarsın, onda şeker var neticede


  • nucleon  (05.05.17 11:17:16) 
olur mu bilmiyorum ama, marketlerde bal görmüştüm ben şeker boyutunda. sanırım tatlandırıcı olarak kullanılsın diye yapmış adamlar. eğer doğal balsa olabilir herhalde. gerçi tadı nasıl onu da olur bilmiyorum ama.

edit: bahsini ettiğim ürün şu 4.bp.blogspot.com
  • mete kudur  (05.05.17 11:21:05 ~ 11:24:10) 
@tahin pekmez; tatlandırıcı da benzer sonuçlara yol açıyor diye biliyorum (strevia vs).

@arnold; tarçın şeker hissi nasıl veriyor aydınlatabilir misiniz?

@nucleon; sade içince aynı zevki vermiyor ne yazık ki, onu da denedim.

@mete; günümüzde doğal bal bulmak çok çok zor ki markettekiler normal şekerden kötü.
  • zamanin otesinden gelen seyyah  (05.05.17 11:21:11 ~ 11:22:03) 
laktozsuz süt normal sütten bir tık daha tatlı.


  • stewie  (05.05.17 11:23:18) 
@stewie; kahveyi sade içiyorum


  • zamanin otesinden gelen seyyah  (05.05.17 11:24:46) 
Kahvenin acılığını hafiften kırar, kendine has da bir aroması var. Vücutta insülin benzeri etkiler gösterdiği için kan şekerini de düşürüyor.


  • arnold schwarzeneger  (05.05.17 11:27:54) 
Ben mesela bal da tarçın da sevmiyorum. Kokularından dahi hoşlanmıyorum. Kaldı ki kahveye ikisinin de ne tat ne koku olarak yakışacağını düşünmüyorum. O yüzden malesef beyaz şekerle devam ediyorum. Esmer şekerin daha iyi olduğu söyleniyordu bi zamanlar onu deneyebilirsin belki.


  • kozmosta bir nokta  (05.05.17 11:28:46) 
Beyaz şeker kimyasal tatlandırıcılardan da bal ya da benzeri fruktoz bazlı besinlerden de daha az zararlı, öncelikle bunu söyleyeyim. Şeker dediğimiz ürünün metabolik olarak olumsuz etkisi belirleyen şey, içerdiği glikoz ve fruktoz molekküllerinin ne kadar eşit olduğu ya da glikozunun yüksek fruktozunun düşük sayıda olmasıdır. Fruktoz arttıkça metabolize edilebilirliği düşer, yani zararları ortaya çıkar. Beyaz şeker 1 molekül glikoz 1 molekül fruktoz barındırır, bal 1 molekül glikoz 10 molekül fruktoz barındırır. Yani vücut beyaz şekeri metabolize eder ama balı metabolize edemez. Ha bunların hepsi şekerin tüm zararlarını barındırır ama bazıları daha çok barındırır. Ya hiç kullanma ya da bilmeden maceraya girme. İnsanlar yok doğal şeker yok bilmem ne diye vicdanlarını rahatlatıyorlar ama doğal şeker diye bir şey yok. Bununla birlikte, yapısı itibari ile stevia'nın yaprak formu olan, yani kimyasal ya da mekanik işlem görmemiş ürünü de denenebilir ama o da damak tadına çok uygun bir ürün değil, biz birkaç ketojenik tatlıda denedik ama olumlu sonuç alamadık.


  • angelus  (05.05.17 11:52:05) 
Kahverengi seker de artik masum degil esmer hale gelmesi icin katki maddesi kullaniliyor. Beyaz sekeri de beyazlatmak icin ayni sekilde kimyasal kullaniliyor. Bence ya tam yagli bir gunluk sut ile ic ama sutsuz iciyorsaniz yaminda hurma ye 1 tane.


  • neferkitty  (05.05.17 11:56:59 ~ 11:57:16) 
@angelus; en doğru ne yapabilirim diye araştırıyorum öyle, azaltmak ya da tamamen bırakmak şu an en doğru çözüm gibi duruyor.


  • zamanin otesinden gelen seyyah  (05.05.17 11:59:39) 
Tabii esasında çözüm tamamen bırakmak. Zira hiç zararlı olmayanı yok bunların, dediğim gibi; daha az zararlısı ya da daha çok zararlısı var. Ha bence daha az zararlı olmasının daha çok zararlı olmasından da bir farkı yok. Neticede bir çay kaşığı siyanür de içsen aynı bir çorba kaşığı da içsen aynı.


  • angelus  (05.05.17 12:04:14) 
hiçbir şey. güzel kahve şekersiz içilir. kötü geliyorsa kahveni ve demleme biçimini değiştirebilirsin. mesela şekersiz kahve içemeyen birçok kişiye kendi içtiğim kahveden yaptım bayıla bayıla içtiler. kahveye şeker olmamalı. çayı ise şekersiz içemem tabii, o da ayrı :/

bu arada kahveye lütfen bal falan koymayın, içim kalktı.
  • soso  (05.05.17 12:23:05 ~ 12:24:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.