[]

İstanbulda köpekle ev kiralamak

Kısmen yaşlı ve çok hareketli olmayan köpeğimizle üsküdar civarında baktığımız neredeyse tüm evlerden reddedildik. Ancak hali hazırda mahvolmuş yıkık dökük evlerin sahipleri olumlu dönüş yapıyor. Onun dışında ne ev sahipleri ne de emlakçılar köpek lafını duydukları anda hemen reddediyorlar.
İleride sorun yaşamamak için köpeğimiz olduğunu söylemek daha mantıklı gibi duruyor ama bu şekilde de ev bulamıyoruz. Hiç söylemeden ev tutulduğunda da ev sahibiyle veya komşularla sorun yaşanabilir. İnternette baktığımızda apartman kurallarında öyle bir yasak yoksa bakabilirsiniz demişler ancak apartman kuralları da önceden ancak talep ederek ulaşabileceğimiz bir şey, bunu talep etmek de ev sahibini ya da emlakçıyı şüphelendireceğinden yine en başa döneceğiz.
Bu kadar köpek sahibi insan nasıl köpekleriyle ev tutuyor? Herkesin kendi evi olduğunu sanmıyorum açıkçası.


 
uzun uzun arıyoruz ya da bazı ilçelerde ev sahiplerinin daha anlayışlı olması sayesinde böyleyiz.

apartman yönetmeliğinde de normalde olan bir kural değil. özel olarak eklenmesi gerek ve ekleyen çok az bina vardır. ama evet, Üsküdar gibi bir yerde komşularla sorun yaşarsınız. çomarlık başa bela.
  • pain of liberation  (05.05.17 00:28:51) 
Üsküdara özellikle kısıklı bölgesine hem lokasyon olarak hem de fiyat olarak önerebileceğiniz nispeten hayvana ılımlı semtler nereler? Acıbadem ve kadıköy civarlarına baktık sahibinden üzerinden ancak orada da ucuz, karşılalayabileceğimiz dairelerin doğru düzgün pencereleri dahi yok


  • elphantgun  (05.05.17 00:33:42) 
yalan söyleyip ev tutarsanız çat diye kapının önüne koyarlar sizi, açıkçası hiç hoş olmaz.

insanlar köpeğin evde büyütülmesi ve beslenmesini sevmeyebilirler. bu çok çok normal bir şey. hayvan haklarının çok ciddi olduğu ve yarı insan muamalesi yapılan köpeklere bile yasak konulabiliyor bazı evlerde. ev sahibinin ve komşuların kararı.

ben kedi köpeği çok sevmeme rağmen özellikle köpeğin evde beslenmesine karşıyım. 200 metrekare evbiniz ya da bahçeniz vardır eyvallah ama aksi halde köpeğede eziyet.

komşular rahatsız oluyor olabilirler. adam belki gece çalışıyor, 7 de uyuyor, köpeğin sesi rahatsız ediyor. olabilir.
  • kurnaz  (05.05.17 00:37:29) 
@kurnaz; kimse kimseyi kapının önüne koyamaz. yasal olarak koyamaz yani. baş ağrısı vererek insan kaçırmaktan bahsediyorsak orası ayrı konu.

daha önce hiç köpek besledin mi? köpeğin sesi dediğin bir olay yok çünkü, çoğu köpek evdeyken sessiz sessiz seninle oturuyor. evde köpek beslenmesi fikri dediğin gibi aslında bir özgürlük kısıtlaması olsa da o özgürlüğü alıp bir hayvana kaliteli yaşam sunuyorsun -sunulması gerek, sunmayan kalpsizlere lafım çok.- ve dolayısıyla bu ikisini bir arada tartınca ben köpeklerin günümüz koşullarında böyle evcilleştirilmesinin onlara daha yararlı olduğunu düşünüyorum.
  • pain of liberation  (05.05.17 02:18:44) 
pain of liberation +1 kim kimi kapı önüne koyuyor? hayvan düşmanı çomarlar yüzünden köpeğinizi eve mi alamayacaksınız. bırakın ağlasınlar. polis çağırsınlar. komşuyla dedikodu yapsınlar. kendilerini sevememiş insan müsfetteleri başkalarının evlerindeki köpeklere salça olacak öyle mi? sevgisizler.


  • brakgn  (05.05.17 02:52:22) 
@pain
@brk

sözleşme içerisinde, ya da anlaşma içerisinde köpeksiz olacağı geçiyor ve siz buna imza atıyorsanız bilerek ya da sonradan gelişen olaylar neticesinde köpek besliyorsanız o sözleşme koşullarında ne kadar süre var ise (avusturyada sözleşme ihlalinde ihlale göre 2 gün ila 2 ay arasında değişiyor) o kadar süre içerisinde çıkmak zorundasınız.

çomarlıkla alakası yok bunun, sizin fikirlerinize her karşı olana çomar diyip 2 destek bulup garip sataşmalar yapmayın.

kapı önüne koyarlar şartını okuyun tekrar, yalan beyan.

ben köpeklerin evde beslenmesine karşıyım. siz ya da ben ne kadar köpek seversek sevelim, onları sırf bizim gönlümüz olsun, seviyoruz ya da yalnız kalmayalım diye evimize kapatıyoruz. köpek beslemek ve bunun yeterli olabilmesi için açık alan, bahçe gerek. köpek her an bahçede olabilmeli. bunu sunamıyorsanız kusura bakmayın, bana çomar diyeceğinize biraz daha fazla çalışıp para kazanında müstakil eve çıkın.
  • kurnaz  (05.05.17 03:11:58) 
Öncelikle köpeği sahiplendiğimiz dönemde 300 metre kareye yakın bir evde oturuyorduk maalesef taşınmamız gerekiyor. Bahsi geçen köpek ise sokakta veya doğal ortamında yaşayamayacak bir köpek. Aynı şekilde bahçede de yaşayamayacak bir köpek. Evin içinde, insanların yanında olmak isteyen bir hayvan.
İkinci olarak biz illegal bir iş yapıp apartmanda hali hazırda yasak olan bir daireye köpek sokalım demedik. Zaten çoğu apartmanın kurallarında bağımsız ve ortak olanlarsa evcil hayvan beslemek yasaktır gibi bir madde olmuyor. Bu maddeyi koymak çoğu ev sahiplerinin aklına gelmiyor. Ancak emlakçıya ev arıyoruz ancak köpeğimiz var diyince muhtemelen köpekle ilgili bir sorundan dolayı çıktığımızı ve problem yaşayacaklarını düşünüyorlar.
Bu yüzden en baştan söylememeyi sözleşmeye ve apartman kurallarına bakıp ev tutmayı düşünüyoruz. Mantıken hukuki bir yasak yoksa bir şey yapamayacaklarını düşünüyoruz.
  • elphantgun  (05.05.17 08:58:44) 
bu ülke şerefsiz arkadaşlar.
bu ülke insanı şerefsiz.

zavallı hayvanlara yaptıkları bu şerefsizlik affedilemez.
sanki köpek eve zarar verecek, sanki onların evini mahvedecek.

size yemin ediyorum o köpeği gizlice evde 5 sene besleyin. hiç kimsenin ruhu duymasın. hiç kimse sesini bile duymasın.
5 senede asansörde biri köpeği görsün, cingar çıkartır.

çünkü bu ülke insanı şeref yoksunu.
  • tchuck  (05.05.17 09:08:01) 
üsküdar ortalama olarak muhafazakar bir bölge. islam'a mensup kişiler arasında da köpeğe karşı hassasiyet mevcut diyebiliriz. zorlanmanız biraz da bundan. mantıksız mı, sonuna kadar. bu konuda mutabıkız. ancak yine de doğal yaşam ortamından koparılmış köpeciklere "kaliteli yaşam" sunduğu iddiasındaki hayvan sever kafasına erişebileceğimi sanmıyorum.

daha az muhafazakar semtlere bakın. ev sahipleri aşırı muhafazakar kafada ise zaman kaybetmeden sıradakine bakın.
  • zgrydn  (05.05.17 09:34:52) 
Saçmalayanlara ve bilmeden konuşanlara bakma. Doğal hayat, eziyet vs diye durumu bilmeden insanları yargılamaya kalkanlara bakma. Biz köpeğimizle 16 sene aynı evde yaşadık, bütün bu saçmalıklarla karşılaştık ancak yasalar bizim yanımızdaydı.
Apartman yönetimi öyle bir kural koyamaz, ortak alanlar için yasak koyabilirler ancak (kira sözleşmenizde aksi bir madde yoksa) evinizin içine kimse karışamaz.

Tek nokta, ev sahibinden gizli beslemeyin köpeği, öğrenilince illaki sorun çıkar. Aramaya devam edin, mutlaka bulursunuz. Bizim apartmanda şu an var köpekli bir aile, köpeğin varlığı yokluğu belli değil, hiç sesi çıkmıyor. Hem de sıfır bina ve ne mutlu ki insanlara nasıl yaşayacaklarını dikte etmeyen, herkesin hayatına burnunu sokmayan bir ev sahipleri var.
  • peggy  (05.05.17 10:43:59) 
Merhaba,
Kadıköyde apartmanda yaşıyoruz bizim apartmanda çok köpek besleyen var. Küçük de büyük de besleyenler var. Karşıkapı komşumuzun çok büyük ve uzun bacaklı bir köpeği var. biz de kediler var. esasen bizim mahallemizde çok köpek gezdiren var herkes apartmanda yaşıyor.Sorun çıkarmıyor buradaki insanlar. Burası kozyatağı bu taraflara gelin.

  • rumpleteazer  (05.05.17 11:07:41) 
Köpeği doğal hayattan koparmak demişler ya, ona katılmıyorum. etrafta doğal hayat yok apartmanlar ve trafik var, ayrıca yemek yok. Çöplükte yemek yiyip görmediğiniz bir yerde kıvrana kıvrana ölen köpekler var. Dışarda sevgiye aç, başı okşanmaya muhtaç gördüğü her insandan, acaba benim sahibim olur mu diye çocuk gözüyle bakışan, peşinizden sizi evinize kadar uğurlayan zavallı çocuklar var.


  • rumpleteazer  (05.05.17 11:16:37) 
Dogan cocugunu da at o zaman disari dogal hayata. Evrimlessin. Mantiga bak amk.

Altintepede bizim evimiz var 1+1. Yani olacak. Yapiliyor ama bitecek galiba kisa zamanda. Orda yasarsiniz size uygun olursa ne olacak. Bizim kopegomiz var. Evde istemeyen herhnagi birini tasmayla dolastiririm sokakta. Herkes haddini bilsin.
  • brad pitt  (05.05.17 11:25:06) 
@ brad pitt kelimesi kelimesine katıldım


  • hipopotamus  (07.05.17 01:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.