[]

Sağlıklı kilo aldıran çiğ besinler nelerdir?

171 boyum 55 kiloyum. Bikaç kilo daha almak istiyorum, ama öyle yemek yapmakla çok aram yok. Fastfood, cips, çikolata falan ile de aram yok. Ev yemeği olduğu sürece her şeyi severek tüketirim, ama ben pişirmeye üşeniyorum. Şöyle çiğ çiğ yiyebileceğim bol kalorili ve sağlıklı neler var?

Aklıma gelenler:
Avokado. her gün bi tane yesem iyi olur mu?
Ceviz fındık fıstık
Kuru meyve
Yoğurt, süt, yumurta... Mesela her gün 250 gr yoğut yesem 2 yumurta 2 bardak süt falan içsem iyi olur mu? Severek tüketirim bana hiç koymaz.

Bu yazdıklarımı gün içinde bol bol tüketirsem kilo alır mıyım? Siz de fikir verin lütfen.

 
yazdıkların baya iyi. özellikle kuruyemiş hem sağlıklı hem de baya yüksek kalorili


  • otonomo  (04.05.17 20:44:16) 
Yediklerin güzel ama sağlıklı olması bir şey fark etmez, fazla kalori alırsan aldığın kilo yine yağdan olur.


  • angelus  (04.05.17 20:46:31) 
@angelus bu sırada pilates ve yoga da yapıyorum, o zaman sırf yağ değil kas da olur heralde dimi?


  • duru arsnova  (04.05.17 20:47:39) 
Açık konuşmak gerekirse biz ayı gibi ağırlık çalışıyoruz yine o kadar kas artmıyor, pilatesle yogayla hiç olmaz gibi. Pilates reformer pilates gibi bir şeyse, belki bi derece ama çok da bel bağlamamak lazım.


  • angelus  (04.05.17 20:52:06) 
neyse öyle karın kası bilmemne yapayim istemiyorum zaten kilo almamin amaci biraz da yağlanmak. O zaman ben abaniyorum bu gidalara, tesekkurler :)


  • duru arsnova  (04.05.17 21:10:44) 
ton balığı

ben spora giderken şöyle yapıyordum
ağzına kadar dolu tabak makarna
üzerine ton balığı
üzerine yeşillik
ketçap mayonez
kaşar peynir rendesi
karıştır ye

afiyet olsun
  • bana her yer cehennem  (04.05.17 22:13:56) 
Kuruyemişler, biraz meyve ile normal tükettiğin gıdaya ekleme yap ama aldığın kaloriyi birden arttırma. Kadınlarda kontrolsüz kilo alımının sonu felaket.

Ağırlık çalış.
  • arnold schwarzeneger  (05.05.17 09:19:50) 
@arnold, meyve kilo aldirir mi? Ne kadar tuketmem lazim mesela?


  • duru arsnova  (05.05.17 17:34:44) 
Amaç çiğ gıdadan karbonhidrat alabilmek olduğundan meyve dedim. Aslında çok iyi bir karbonhidrat kaynağı değiller. Bakliyat, patates, pirinç gibi gıdalar aslında daha uygun. Ne kadar yiyeceğini günlük makroların belirler. Mobildeyim ama nette hesaplayıcılar var.


  • arnold schwarzeneger  (05.05.17 18:00:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.