[]

Futbol sonrası ağrı

Bayağı bir spor geçmişim var ama bir süredir spor yapmıyorum, 2 haftalık koşuya başladım tekrardan. Dün akşam halı sahada antrenmanımız vardı, geçen hafta ilk antrenmanda bir sorun olmadan oynamıştım (deparlar vs). Dün -gayet lakayıtlıktan ve disiplinsizlikten- sadece 2 tur koşup gerçekten az esneme hareketi yaptım (toplamda 3-4 dakika sürdü) esneme hareketinden sonra gelen ilk topa plase vururken sağ bacağımın üst kısmında (ön baldır) bi şey oldu ve müthiş bir ağrı başladı. İnsanlar ısınma yapmadan, hamlıktan çok da kullanmadığım bir bölge olduğu için oradaki soğuk kasları zorlamış olduğumu söylediler ama bayağı ağrıyor. Babam "tek bir nokta ağrımıyorsa yırtık yoktur, zedelenmiş veya zorlanmış gibi gözüküyor" dedi. Dün akşam eve dönerken arabayı park edip toplu taşımayla dönecektim eve, gazdan frene frenden gaza ayak değiştirirken bile canım yanıyordu. Epey buz tedavisi yaptım ve Fastjel adında bir kas gevşetici sürmeye başladım ağrıyan yere.

Bu ham kişiler futbol oynarken olan bi şey mi? Daha önce denk geldiyseniz ne zaman geçer? Fastjel doğru seçim mi?

Not: Doktora git diyecek arkadaşlar; dün aynı şekilde aynı yerde ağrısı başlayan başka bir arkadaşa doktor "kasları zorlamışsın ısımadığın için, buz ve kas gevşetici yap" demiş, dolayısıyla bir de ben gitmiyorum doktora. Durumumuz aynı çünkü...

 
Been there, done that.

Bir kaç kere yaşadım bunu, sonra ısınmadan topa vurmamayı öğrendim :) yırtık değildir bence de, kas spazmı olmuş olabilir. Hamlık kadar yeterince ısınmamanın etkisi de vardır.

Buz ilk 24 saat faydalı, sonrası kas gevşetici. Geçmiş olsun.
  • cakabo  (04.05.17 10:30:40) 
madem durumunuz aynı,
ve doktor "bıdı bıdı" demiş.

doktorun dediğini yap.
  • stewie  (04.05.17 11:01:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.