[]

geceleri diş çarpma hastalığı

beni rahatsız eden, sinirlendiren veya mutsuz eden bir şey olmamasına rağmen geceleri çenemi sıkıyorum, dişlerimi çarpıyorum. sinirlendiren bir şey olduğunda bu daha şiddetli oluyor.

böyle bir duruma karşı bildiğiniz uyguladığınız bir çözüm, teknik var mı?


 
Agza takilan bir aparat var.Dis hekimi veya kbb'ye gitmen lazim.Bu bahsettign cok ciddi bir sorun.Boyun kaslarini zedeleyebilrsin fena sekilde. Bir de stres unsurlarini en aza indirmek, yatarken kafanin rahat olmasi onemli.


  • basubadelmevt  (04.05.17 01:02:55) 
agza takilan bir aparat var +1
ayrica yastiginizin ve yataginizin dogru ve rahat olmasi ciddi bir etken.
en kisa zamanda o aparati alin, dislerinizi de ciddi zedeliyorsunuz bu sekilde.
  • kassiopeia  (04.05.17 01:06:52) 
bu aparat - gece plağını diş hekimleri kişiye özel yapabilir. bu alışkanlığınıza devam ettiğiniz takdirde baş boyun hatta sırt kaslarınızda kasılmalar, dişlerinizde aşınmalar, baş ağrılarına maruz kalacaksınız.

mümkün olduğunca sakız çiğnemeyin hatta hiç çiğnemeyin, sert şeyler yememeye çalışın.
  • denlar  (04.05.17 01:22:21 ~ 01:23:11) 
agiz aparatindan almistim. dislerime gore yaptilar. aldigimda sertti zamanla daha sert oldu ve taktığımda dişlerimi kastırmaya başladı. bunun üzerine ağzıma bez bağlamaya başladım.


  • tabudeviren  (04.05.17 01:28:15) 
normalde sert olmuyor o aparatlar yalniz, aksine yumusak oluyor, dislerinize duzgunce oturuyor - sanki disinizle birmis gibi - ve sertlesmiyor.


  • kassiopeia  (04.05.17 01:32:29) 
Aparat + 1

Bende de var ondan. Orta sertlikte verdiler.

Bir de egzersizler var çene rahatlatıcı. Örneğin, çenenizi bilerek ve zorla rahatlatın gün içinde. Bir süre sonra sıkmak alışkanlık haline gelebiliyor çünkü. İnsan farkında olmadan gündüz de sıkabiliyor.
  • aychovsky  (04.05.17 01:34:05) 
ağıza takılan şeyi herkes yazmış. ben de farklı bir açıdan yaklaşayım.

diş sıkmak psikolojik bir durum aslında. geçmişte yaşadığımız ve bizi rahatsız eden bir olay sonucu diş sıkmak gibi tepkiler veriyoruz.

örnek veriyorum; annesi tarafından zamanında çok dayak yiyen bir insan büyüdüğünde dişlerini sıkıyor olabilir. bu kişiye "sen dayak yediğin için dişlerini sıkıyorsun" dersen "yok b'oolum, ne alakası var" der, çünkü bu dayak mevzusunu kafasında bitirmiştir. hatta belki "anam da haklıydı, ben çok dayaklık bir çocuktum harbiden" diyordur ve gerçekten hiç sallamıyordur. ancak altbeyninde hala bu dayakların etkileri sürer ve özellikle geceleri, yani bilinçli olan beynimiz kapalı olduğunda altbeyinimizin rahatsızlık duyduğu şeyler su yüzüne çıkar. bunun sonucu olarak dişlerimizi sıkabiliriz. (ya da vücudumuzu kasarız mesela ve sabah uyandığımızda sırtımız, belimiz falan ağrır)

bu durum tedavi edilebiliyor. önce sizin bilinçaltınızda yatan ve dişlerinizi sıkmanıza neden olan sorun her neyse onu bulmanız gerek. psikanalist, psikiyatrist gibi birilerinden yardım alabilirsiniz.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (04.05.17 09:57:17) 
Aynı sorundan muzdaribim, aparat kullandım ayrıca Magnezyum ve 5-htp takviyesi demişti doktorum.


  • sbuxny  (04.05.17 23:00:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.