[]

iş bankası usd olarak yapılan alışverişte sanal karta aktarılan kur tipi

Başlık biraz karışık oldu ama anlatmak istediğim kredi kartımın usd (amerikan doları) olarak ekstre özelliği de var yalnız sanal karta sadece TL aktarılabiliyor. Bu sanal kart doviz ekstre ozelliginden önce var olduğu icin alısverısı yurtdısından sanal kartla yapsam gene banka TL'ye cevırır dıye icime kusku coktu.

1. Is bankasinda kredi karti doviz ekstreli olup sanal kartla alisveris yapan var mi, sanal kartinizda doviz aktarma ozelligi var mi?
2. Ben sanal karta TL aktararak alisveris yaparsam alisveris TL olarak mi yansiyacak?

 
yaklaşık 2-3 ay önce yeni bir sisteme geçtiler. daha önce dolar ekstresi için dolar limiti oluşturuyordunuz tl için tl limiti. şimdi ikisini de tl limiti atıyorsunuz. alacağınız şey kaç dolarsa tl kurunla çarpın ve biraz fazlasını limit atayın. ürünü aldıktan sonra o tutar tl değil usd olarak ekstrelenecek korkmayın. sonra öderken de usd olarak ödeyeceksiniz.

yeni sistemin şu saçmalığı var yalnız. eğer aldığınız şeyi iade ederseniz para tl olarak iade oluyor. usd olarak değil. atıyorum ürünü alırken dolar yüksekti iade ederken dolar düştüyse size iade edilen tutar tl olarak daha azalıyor. eskiden dolara dolar iadeydi birbirini kapatıyordu. saçmalık işte.
  • mr.goodcat  (03.05.17 22:35:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.