[]

Klozeti ev sahibi mi değiştirir, kiracı mı?

Kim önder?




 
Ev sahibi.


  • bir ileti paylastim  (03.05.17 19:33:48) 
önder kim bilmem ama demirbaş kısmına girer ev sahibi öder.


  • basond  (03.05.17 19:34:12) 
ev sahibi, benimkini geçen sene değiştirdi.


  • kurnaz  (03.05.17 19:45:20) 
Eğer siz bozduysanız, kırdıysanız siz ödersiniz. Ama değiştirilme zamanı geldiyse, kendiliğinden bozulduysa ev sahibi öder.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (03.05.17 19:59:27) 
@6 yaşımdan beri

klozetin zamanına bakılır o zaman.

muhasebede kaç senelik olayı bilmiyorum(abschreibung). ama sallıyorum 6 sene ise, ve 7. senede kırıldıysa ev sahibi öder, değerini kaybetmiş ve zaten bozulabileceği düşünülr. zaten ömrü o kadar oldupğu için malzeme her an bozulabilir. ev sahibi öder eğer bu süre geçti ise.
  • kurnaz  (03.05.17 20:03:24) 
borçlar kanunu'nun kira sözleşmesi kısmında buna dair düzenlenmiş hükümler var (md. 305-308 arası) kanun, aksi ispatlanmadıkça sonradan çıkan ayıpların kiracı tarafından giderilmesi gerektiğini söylüyor. yani yapılması gereken şu aslında, bir tane tesisatçı çağırılacak, normal kullanımdan dolayı mı yoksa kiracının bir kusurundan dolayı mı bu değişimin yapılması gerektiğini tespit edecek. normal kullanımdansa ev sahibi öder, ola ki atıyorum kiracı klozete olur olmadık bir şeyler atmışsa veya hor kullanmışsa kiracı kendisi öder.


  • loveless  (03.05.17 20:20:51 ~ 20:26:17) 
kiracı öderse çıkarken götürebilir mi peki? götüremezse ev sahibinin ödemesi gerekir gibi geliyor bana.


  • babilbaligi  (03.05.17 22:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.