[]

evde çıyan buldum

kabus gibi bir gece geçirdim. kocaman ve siyah. saatlerce belki de bir iki gündür onla yan yana durmusum.

daha kötüsü nerden girdiğini bulamıyoruz. salonun kapıya uzak bir köşesinde buldum. giriş kapısından girse neden salona gelsin, ayakkabılara falan girmez miydi? ve ne bileyim o süreçte bir şekilde onu görürdüm. banyodan çıkmış olsa banyoda kalırdi aynı sekilde. salona bizim goremeyecegimiz nerden girmis olabilir? her yere baktım. deliricem.

ev zemin kat, pencerelerde sineklik var. kapı falan açık tutulmuyor.

bu varsa başkaları da mı vardır? napmak gerek şimdi?

girdiği yeri nasıl bulabilirim?

başka nerelerde olabilir?

bu evin muhitiyle ilgili dün bir duyuru daha paylasmastim. ev şehir disinda, dogayla iç ice gibi ( :( ) kirasi bulunduğu yere göre uygun. ama çok tenha, saldirgan köpekli ve böcekli ve tekinsiz bir yer. en iyisi taşinayim ben dimi? neyse bunu da farklı bir duyuruya bırakayım.

 
zemin katta yaşayan biri olarak ben de aynı şeyleri yaşıyorum.
hatta bu hafta bir kedi dadandı arka bahçeden o kadar zeki ki kapının kolundan açmaya çalışıyor hayretler içinde izledim. eve girmeye çalışıyor sürekli. çıyan hamamböceği sinek zaten hak getire. alıştım artık. gelecek cevapları bekliyorum merakla.

  • aydogank  (03.05.17 07:04:05 ~ 07:04:48) 
sagda solda, banyoda falan delik vardir oradan girmistir. bu tarz haseratlar icin zehir vs olmasi lazim, onlari kullanacaksiniz.

illa geldigi yerleri kapatim derseniz tavsiyem, eve kablolarin girdigi delikleri, pencere kenarlarini, eger duvarlarda catlak varsa oralari, banyonuzu kontrol etmeniz.
  • ubi dubium ibi libertas  (03.05.17 07:32:47) 
geçmiş olsun.

evin dışarıya açık herhangi bir yerinden girebilir, pencere, kapı, banyodaki delikler vs. böcekle besleniyor onlar evde başka böcek olup olmadığını kontrol et, bu kadar korkuyorsan taşın ama insan bir süre sonra alışıyor haberin olsun :)

ben de seninkine benzer bir evde bir yıl oturmuştum.
  • Apocalypse  (03.05.17 08:43:25) 
duvarda delik olabilir bence de. kapı sineklik kapalıysa muhakkak bir yol buluyordur. biz de zemin ve bahce içindeyiz. geçen evi ilaçlattık. hiç farketmemişiz ilaçlayan adam bahceyi ilaçlarken dış duvarda delik olduğunu söyledi. bir baktık birkaç delik var. bize de tırtıl tarzı hayvanlar giriyor. nereden giriyor diyorduk. silikonla kapadık delikleri.
çiyan kötü tabii ama taşınmadan önce ilaçlamayı ya da kendiniz evin çevresini kenar köşeleri ve dış tarafı ilaçlamayı düşünün.

  • kaputt  (03.05.17 08:56:38) 
Benim de is yerinde var benzer sorunlar,

Nereden girdiğinden ziyade, nerede olabilirler diye dusunursen, kapilarin pencerelerin cercevelerinde bosluk var mi?
Eger varsa kopukle vs doldur bence oralari.

Olabildigince odayi bosaltip temizlik ve ilaclama yap en azindan ayda 1 kez.
  • tum haklari saklidir  (03.05.17 10:06:56) 
ucuz diye gittin köyden mi tuttun evi yahu? köpekler bi yandan sıçanlar bi yandan...

fare kuyruğunun girdiği delikten girer derler. mutlaka bi yerde bi delik vardır. giriş kapısından girmiş de olabilir, dur ayakkabıda saklanayım demez tüm evi dolanır, fare bu.

başkaları da olabilir. bence fare zehri ya da yapışkan ile tuzak kur.
  • elorelia  (03.05.17 10:20:56) 
  • Golden Ratio  (03.05.17 10:55:35) 
K-othrine SC 50


  • jimicik  (03.05.17 11:08:03) 
taşın sen. boşver uğraşma.


  • füt  (03.05.17 11:13:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.