[]

Modemden web sitesi engelleme

Arkadaşlar bizim evde WI-FI modem var. Masaüstü PC, telefonlar, laptop falan hepsi buna bağlanıyor. Ufaklık tüm gün youtube'dan çıkmıyor ve AKK falan bırakmıyor. Ayın 5'inde kağnı hızına düşüyoruz. İzlediği şeylerde saçma sapan sözde fenomen videoları, ergen zımbırtıları. Eğitici bir şeyler izlese gam yemeyeceğim.

Böyle modem arayüzü falan üstünden ya da bir programla bu WIFI bağlantısını masaüstü PC'den kontrol edip youtube'u engelleyebilir miyim? Yanıtlarınızı bekliyorum.


modem arayüzüne giden bir zımbırtı vardı 192.168.1.1 gibi ama ona da girmiyor. nasıl olacak bu iş?

 
modemden engelleme nasıl yapılır bilmiyorum ama bilgisayardaki hosts dosyasından engelleyin? bilgisayar başına da siz geçince 1 dakikada yasağı kaldırırsınız?

www.ozengen.com

2 tane hesap açın, onun kullanacağı hesapta bu işlemi yapın, siz de olmasın. bunu da deneyebilirsiniz ama bilgisayardaki iki farklı hesap, iki farklı c olayını kabul eder mi o kadar hakim değilim:)
  • blue eyes white dragon  (03.05.17 00:12:37) 
@blue eyes,

çocuk tabletten giriyor zaten. masaüstünde ben varım. bana tüm networkü denetleyecek bir yazılım gibi bir şey lazım
  • rosencruz  (03.05.17 01:19:57) 
Engelleyebilirsiniz ama youtube ile kota dolması zor gibi, ya da sizin kotanız az, 1 mayıs itibari ile en düşük hızları yükselttiler haberiniz olsun.

Nasıl yapılacağını söyleyip çocuğun eğlencesini bozmak istemiyorum :)
  • gezegen olan pluton  (03.05.17 01:39:14) 
@gezegen

192.168.2.1'den girip filter sekmesinden youtube ve benzeri siteleri engelledim. modemi resetleyince düzeldi ve arayüz geldi. hep engelli tutacak değilim elbette ama çok fazla izliyor. haftasonları falan açarım. kotamız 75 gb
  • rosencruz  (03.05.17 16:32:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.