[]

Cem yılmaz'ın g.t olması

Merakımdan soruyorum: Ugur dündarın trt arşivlerindeki eroin kaçakçısı röportajından sonra Cem Yılmaz'ın herhangi bir sözü, yorumu oldu mu?

www.youtube.com
www.youtube.com

 
Cem Yılmaz'ın doğrudan aynı şeyleri anlatmasını bekleme. Kendinden bir şeyler katıyor, mizah işte.


  • sorumatik  (02.05.17 01:52:07 ~ 01:52:22) 
aslında cmylmz biraz daha yeşilçam versiyonuna eleştri yapıyor orada sanki. eğer diğer türlü bir durum söz konusu ise sağlam g*t edici bir durum tabi. Bir diğer yandan da tüm adamlar uğur dündar röportajındaki gibi değil takdir edersin ki.


  • gozu acik sevisen yahudi  (02.05.17 02:04:39) 
Cem Yılmaz Aristo mantığı ile espri üreten bir kişi. Gözlemleri güzel olsa bile herhangi bir münazarada birkaç dakika içinde çürütülebilecek ve safsata (fallacy'yi de kim safsata diye çevirdiyse) ile dolu ama haliyle münazara takımında değerlendirmiyoruz adamı. Onu komik yapan da bu zaten. Rahatlatıyor, dinlendiriyor, ben çok gülüyorum. Bu durum gözü açık sevişen yahudi + 1 ama eşelemeye de gerek yok adamın şovunu. Eşelense üç milyon şey bulubur da, bu adam gerçekten istisnai bir eroin kaçakçısı olabilir.


  • aychovsky  (02.05.17 03:02:12) 
bunu hep görür dururdum da hiç açıp izlememiştim.

ne alakası var ki, adam gayet doğulu şivesiyle konuşuyor. neresi ağdalı türkçe? sadece bir yerde "tahkikat" diyor o kadar. bir de uğur dündar karşısında ezilmiş efendim mefendim diyor.

cem yılmaz filmlerdeki eroin kaçakçılarına yapılan dublajdan bahsediyor, öyle olmaz diye. hakikaten de olmuyormuş işte, en düzgün adam bile istanbul beyefendisi türkçesiyle değil, doğulu şivesiyle konuşuyor. niye g.t olsun ki?
  • kibritsuyu  (02.05.17 09:01:12) 
çok üst düzey saçma bir tespit.
cem yılmaz'ın orada bahsettiği yeşilçam filmlerinde ve dizilerdeki ağdalı türkçe ile konuşan mayfa babaları.

bununla uzaktan yakından alakası yok.

dolayısı ile herhangi bir sözü yorumu olması da gerekmiyor.
  • teritori  (02.05.17 10:19:48) 
Oncelikle bu adamin ne esprilerini komik buluyorum ne de tespitlerini sahane buluyorum. Gosterilerine bedava 1. kategori bilet versen zaman harcayip da gitmem. Sevmiyorum zaten bu adami. Beni guldurmuyor. Bence Cem Yilmaz'a hic gerek yok. Neyse.

Simdi bu adamin amaci guldurmek, bu adam "gercekleri, ama sadece gercekleri soyluyoruz" diye seyirciye soz veren bir gazetede yazarlik ya da haber programinda sunuculuk yapmiyor ki, cikip sahneye ordan burdan bir seyler soyleyip insanlari gulduruyor. Bu adam bilim adami falan da degil cikip su soyledir bu boyledir diye anlatan. Olay bir seyler anlatip insanlari guldurmek, g*t olmalik bir durum yok adamin olayinda.
Insanlara ilginc gelecek bazi testipler yapip - ama dogru ama yanlis - gulduren bir uslupla, daha da guldurmek icin araya a* koyim falan da katip anlatiyor sahnede, Neyini g*t edicen adamin?

Bir de tek bir tane ornek cikartip "bak demek ki boyle degilmis, sen g*t oldun" demek de anlamsiz. Soyle bir tane spesifik ornek cikarip da hakli bir genellemeyi bununla yalanlamaya calismak cok sacma

Adam diyor ki eroin kacakcilari dogru durust bir turkceyle konusmaz. Yani eroin kacakcilarinin genelde duzgun turkce konusmayan insanlar oldugunu ifade ediyor. Eroin kacakcisinin duzgun turkce konusmasi pek rastlanacak bir sey degilmis yani. Simdi kalkip bir tane spesifik kacakci bulup aha bu duzgun turkce konusuyor diyip demek ki senin tespitin cop, sen g*t oldun denmez. Bir tane duzgun turkce konusan eroin kacakcisi bulupbu ististayla adami g*t edemezsin.
Eroin kacakcilari duzgun turkce konusmaz demek "ulkedeki bilmemkkac bin eroin kacakcisinin tamami kesinlikle bozuk turkce konusuyor" demek degil. Bunlari buyuk cogunlugu bozuk turkce konusuyor demek.
Adam hicbir sekilde g*t olmamis burada. Yani neresinden bakarsan bak boyle bir durum yok.

Ote yandan Yesilcam filmlerindekinden bahsediyor diye kiyaslama yapilamaz falan da degil. Adam zaten gercekte boyle degil, dolayisiyle Yesilcam'daki oyunculuk da gercekci durmuyor diyor, haliyle gercektekiyle kiyaslanir hakli mi degil mi diye. Dogrudan alakali aslinda. Ama yukarida bahsettigim gibi.
  • stavro  (02.05.17 10:36:55 ~ 10:46:56) 
ciddi ciddi bunu izleyip cem yılmazın g.t olduğunu mu düşündün? çok garip hayatlar yaşıyosunuz.


  • elorelia  (02.05.17 10:58:28) 
kardeş o zaman bozuk Türkçe konuşan uyuşturucu satıcı, suçlu ile gelin bana. Onunüzdeki kanlı canlı ornek ıstisna ıse madem. 30-40 yıl oncekı suçlular malın a. koyduk, polislerin anasını skecez diye konuşuyordu her cümlesinde sanki.


  • freedonia  (02.05.17 23:13:02) 
al sana bozuk türkçeyle konuşan uyuşturucu satıcısı suçlular: www.youtube.com


  • kibritsuyu  (03.05.17 11:28:17) 
@kibritsuyu sen konuyu bir oku, videoları tekrar bi izle istersen 3-4 yıl önceden bahsedilmiyor


  • freedonia  (03.05.17 23:17:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.