[]

is aramakta deneyimli olan hanimlar, beyler ...

bir kac aydir is ariyorum an itibariyle. ne is olsa yaparim egiliminde bulunmaktayim, internet vs. cv gonderiyorum ama fazla deneyim olmadigindan dolayi paso ret cevabi bile alamiyorum, adamlar direkt cevapsiz birakiyorlar basvurularimi. ozellikle ehliyet cok sorunlu. zaten ise girme amacim da ehliyet icin para biriktirmek. ehliyet olunca biraz daha uzak yerlerdeki; ozellikle sanayi, ticaret merkezi gibi yerlere gidip yuzyuze isveren ile mulakat yapabilecegim.


kapi kapi gez ara diyenler var da; aga bu garip degil mi? ismail abi gibi butun gun dolasip kafamin estigi yere girip isci vs. ariyor musunuz diye sormak ? isveren olsam sinir olurum oyle birisi girip iceri ben is ariyorum dese.

fikirleriniz nedir ? ne yapmak lazim en kisa zamanda bir is bulmak icin ?

 
kapı kapı gezmek konusuyla alakalı olarak. 3-4 yere böyle elden başvuru yaptım. mesela bir şirket gayet hoşnut kaldı bu durumdan, zira eleman ihtiyaçları acilmiş. ik personeliyle uzunca görüştük ardından "hazır buradayken ar-ge direktörüyle de görüş sorun olmazsa" dedi ve ar-ge direktörüyle de görüştük. hiçbir sorun olmadı aslında. fakat mesela kariyer.net'te bana yakın bir firmanın ilanını gördüm site üzerinden başvurmadım gittim direkt şirkete elden başvuru yapayım dedim. ik personeliyle görüşmedim. görüştüğüm kişi sanırım meslektaşım olan benden yaşça büyük biriydi ve "yoğunuz" falan filan diyerek ve hal hareketleriyle pek hoş karşılamadı beni. sonrasında aslında şirkete değil de o adama hak da verdim çünkü evet yoğun olabilir ve ben randevusuz bir şekilde lap diye gitmiştim.

yani gördüğün gibi hoş karşılayan da oluyor, hoş karşılamayan da oluyor. fakat belki bir ölçüt olarak işine yarar diye söylüyorum. hoş karşılayan firma gayet kurumsal bir firmayken, hoş karşılamayan (ik personelinin mülakat yapmamasından da anlayabileceğin üzere) hacim olarak büyük bir yere sahip olan firma da olsa, daha çok patron şirketine benziyordu.
  • seksli harf  (02.05.17 17:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.