[]

işyeri arkadaşlık sorunu. napayım?

selam,
iş arkadaşım ayşe, hoşuma gitmeyen konuları konuşmakta ısrarcı oluyor, nasıl başedebilirim?

bundan 6 ay kadar önce, 4 yıllık oda arkadaşımla (bundan sonra ex diyeceğim) tartıştık. işyerim beni haklı buldu, ancak odaya sonradan yerleşen kişi ben olduğumdan benim yer değiştirmem gerekti. işyerinde tadilat işleri sürdüğünden bana geçici olarak kalabalık bir oda önerdiler, tadilat bitince de yeni yerime geçebileceğimi söylediler. bu arada ayşe sağolsun, bu geçici süreyi istersem onun ofisinde geçirebileceğimi söyledi, ben de onun yanına taşındım.

ben bu tartışma olayının detaylarını gömdüm, ne Ayşe'ye ne de başkasına anlatmadım. ex arkadaşımı tümden sildim ve lafını duymayı istemediğimi Ayşe'ye özellikle belirttim. olay da şu: ex arkadaşım stresli bi döneminde bi konuda çok haksız biçimde bana patladı ve ebeme kadar öfkesini kustu. sonra çok pişman olup özür diledi ama ebemi işe karıştırdığı için benim için o arkadaşlığın orada bittiğini ifade ettim kendisine (ebe kavramı simgesel olarak kullanılmıştır). o da bi süre mahçup takıldı, sonra bunu kabullenemeyip bana düşman kesildi.

ayşe ile ex'in iş ortamında şu an hiç ilişkisi yok, yıllar önce bir ara aynı mekanda çalışmışlar, o kadar. biz aynı odada otururken ayda bir falan bize kahveye gelirdi. ex de onu sevmekle birlikte her lafı geçtiğinde saf karakterine saydırıp dururdu. bunun dışında özel bi durum yoksa 6 ay birbirlerine rastgelmezler, öyle diyim.

odasına taşındığımdan beri ayşe durup durup ex'den bahsediyor. bi ara "gel de olayları bir de benim ağzımdan dinle" dediğini, kendisinin de fırsat bulunca ziyaret edeceğini söylediğini söyledi. ben de bu konu açıldığında her zaman yaptığım gibi boş boş baktım, bişey demedim. ayşe özünde iyi niyetli bir insan ama sosyal hayatı yok ve iş yerinde olup bitenler onun tüm dünyası. sanırım bu konudaki dedikodu potansiyeli de kendisinin iştahını kabartıyor ve kendini tutamıyor. ben ise konu açıldıkça geçiştiriyor ya da kibarca uyarıyorum ama laf dinlemiyor. yine de geçtiğimiz 6 ayda ex'in yanına uğrayıp onu dinleme fırsatı bulamadı bildiğim kadarıyla.

geçtiğimiz hafta ben izinliydim, o da ex ile birlikte bir etkinliğe katıldı. nihayet konuşup dedikodunun dibine vurmuşlardır diye tahmin ediyorum. hiç umrumda değil, ex benim için ölü gibi bişey zira. fakat yarın biraraya geldiğimizde bu konu yine açılacak ve artık sabrım kalmadı. konuşursa kendisine patlamaktan korkuyorum. bende de bir huy var, istemediğim bişeyi görüp duyduğumda iğne batmış gibi canım acıyor. öff konuşup susar diyemiyorum. birden tepem atıyor ve öfkeye boğuluyorum.
bununla birlikte şurada max. bir ay daha birlikteyiz, sonra mekan değiştiricem zaten. modu yerinde olduğunda iyi bir insandır dediğim gibi, bu nedenle kırmak istemiyorum. ama gerçekten hiç laftan anlamıyor bu konuda.

napayım?

 
valla yine de getirecek gibi, çünkü şöyle bir huyu var; işyerinde hiç selamım olmayan insanlar var mesela, adam benden 500m ötedeki binada yeni işe başlamış, hiç bi şekilde işimiz olmamış, tanışmıyoruz bile. bunlardan biri benim için bişey demiş, atıyorum "x hanım da çok suratsız, şu da onun için şöyle diyor" demiş, bunu gelip bana söylüyor. ben de söylemesini istemediğimi, tanımadığım ve işim olmayacak bi insanın ne dediğini önemsemediğimi söylüyorum. ben böyle diyinca bana kızıyor. bilmen önemli, haksız bişey söylüyorsa kendini savunmalısın, bazen senin yerine ben savunuyorum seni, diyor. ben de savunması gerekmediğimi, umrumda olmadığını yineliyorum. benzer olaylar bi haftada 3 kez tekrarlanıyor mesela.

gerçekten kim ne demiş, umrumda değil böyle şeyler. hem işim, hem de iş dışındaki progamım çok yoğun. bu mesele ufak olmakla birlikte 6 aydır her hafta her hafta canımı sıkıyor bi şekilde ama çözüm bulamadım. yerimi hemen değiştiremiyorum. öfkelenmekten kendimi alamıyorum. arkadaşı kırmak istemiyorum. elde bunlar var.
  • manuel mandalina  (01.05.17 21:14:13) 
arkadaş saf filan değil. milletin arasında laf taşıyarak kavga huzursuzluk çıkarmaya çalışan pasif-agresif bir tip. buna söyleyeceğin şeyleri de başka insanlara gidip mandalina sana şöyle böyle diyor diye paylaşacağına emin olabilirsin.

reçetenize mesafe koymak ve yüzgöz olmamak yazıyorum. sabah akşam 1'er tane alacaksınız.
  • otonomo  (01.05.17 21:40:26) 
konuyu açtığı anda daha ilk cümlesini bitirmesine fırsat vermeden sözünü kes. ex ile ilgili tek kelime konuşmak istemediğini belirt. üstelerse sen de üstele. konuşturma.


  • zgrydn  (01.05.17 21:44:42) 
@otonomo, dediğin ihtimal doğru. neyse ki insanların arkasından yüzlerine diyemeyeceğim hiçbir şey söylemiyorum. işin aslı işyerinde iş dışında hiçbir şeyi önemsemiyorum, bağımsız çalıştığımdan kimse ile işim olmuyor çok şükür. o böyle değil ve beni kendi yoluna getirmeye çalışıyor ısrarla. kendisi bu huyunun dışında iyi niyetli ama yalnız bir insan. odasına davet etmek gibi bi jest de yapmışken yüzüne karşı patlamak istemiyorum. birden soğuk yaparsam da çok alınacak :/

@zgrydn, tam olarak öyle yapıyorum. mesela kalkıp bi dolanıp geliyorum, döndüğümde aynı muhabbet..

@asilov, kavga etmemek için bu soruyu sordum.
  • manuel mandalina  (01.05.17 22:01:51) 
kesinlikle kavga etmeyin. istediginiz kadar hakli olun, yonetim boyle seylerle ugrasmak istemez. kimse istemez. tekrar yonetime bu sekilde bir olayla gitmeniz bence hic hos olmayacaktir.
ayrica otonomo +1
ilk cumlesi bitmeden cok cok tatli sekilde aysecigim konusmak istemiyorum, zaten bugun cok rahatsizim, basim cok agriyor falan de gecistir, yuruyup gel. bundan sonra her konu acildiginda da ayni seyi soyle, yuruyup gel. her seferinde farkli bir bahane uretmek zorunda degilsiniz, konusmak istemiyorsaniz istemiyorsunuzdur, anlamayan o, yanlis davranan siz degilsiniz. surekli ayni konuyu aciyorsa, surekli ayni cevabi alsin.
hatta kendinizi tutamayacaginizi dusunuyorsaniz bir ayligina kalabalik odaya bile gecebilirsiniz. ama bence kesinlikle kavga etmeyin.
  • kassiopeia  (02.05.17 01:01:53) 
@kassiopeia, teşekkür ederim yapıcı yaklaşımın için. kavga etmek hiç istemiyorum, iç dökmeyle karışık sorumun ana teması da buydu zaten. Becerebildiğim kadar önerdiğiniz gibi yapayım madem.


  • manuel mandalina  (02.05.17 01:18:54) 
kadınlar ne acayip lan.


  • hasmetizm 2046  (02.05.17 10:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.