[]

Faizle nereye kadar?Ekonomiden anlayanlar

Birine diyelim 10 milyon tl miras geldi.Is bilmez, para isletmekten anlamaz biri. Kabaca hesaplamalarda 70 bin tl gibi bir aylık faizi var
Geçinmek ve gezmek tozmak icin iyi bir para. Neyse bu faizle bu insan nereye kadar geçinebilir? Ne kadar süre sonra para erimeye başlar?Bir-iki yıl böyle yaşasa ne olur?1-2 yıl yaşanır da 5 yıl sonrası mı sıkıntı? Parayı faizde bırakma, en azından gayrimenkule yatır diyenler oluyoe ya hep o yüzden sordum birazda.



 
Değer kaybeder de 1 senelik değer kaybı çok mu fazla olur?Yani bir sene böyle yasasak "naptin amk salagi" dencek seviyede olur muyuz?


  • basubadelmevt  (01.05.17 19:04:07 ~ 19:32:35) 
10 milyon için 13.50 mevduat faizi alır. gerçek enflasyon bundan daha yüksek. yıllarca beklemeye gerek yok, faizde beklediği her saniye para az az erir. faiz sadece bunun biraz daha yavaş olmasını sağlar veya olması gerektiği gibi çalışan ekonomilerde de tam karşılığı olarak alınır. yani paranızı her saniye elinize ilk aldığınız andaki degerde olmasını, kalmasını sağlayan bir yoldur faizle mevduatta tutmak. kazancı yoktur.


  • karlmarx  (01.05.17 20:02:06) 
şöyle de düşünülebilir,
faize verince paranın değerini aşağı yukarı koruduğunu farzedersek.
aylık da ortalama bugünün parasıyla 10,000 tl civarı harcayacağını düşünelim.
10M/(12*10)K = 83 yıl eder. hiç birşey yapmadan ölene kadar baya iyi yaşarsın.
  • supermatik  (01.05.17 20:44:29 ~ 20:44:56) 
10 milyon büyük bi rakam. birinin ayda 70 bin tl harcadığını varsaysak bile 10 milyon tl'yi bitirmek 12 yıl sürer. ayda 70 bin lira kimse harcayamaz. ayda 10 bin lira harcasa 83 yıl sürer. yani faizsiz bile çok uzun süre gidecekken anaparaya dokunmayıp faiz yese muhtemelen adamın çocukları da ömrünün sonuna kadar o 10 milyonu yemeye devam eder.

10 milyon liranın enflasyonu mu olur olm?
  • freetakilir  (01.05.17 21:20:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.