[]

yeğenime haksızlık mı etmişim sizce?

sürekli eşinden bezgin olan yeğenim var. eşinden bıktığını, evliliğini ne bitirebildiğini ne devam ettirebildiğini bu evliliğe sadece çocuklarının hatrı için dayandığını filan söylüyor. önce ona teselli veriyordum, mutlu olmaya çalış filan diyordum hatta onunla bir olup hiç tanımadığım eşine kızıyordum ama dün dayanamadım artık eşiyle ilgili en ufak olumsuz laf duymak istemediğimi yoksa beni aramamasını söyledim. bunu kendini toplaması için yaptım. çünkü aynı lafları tekrar edip duruyor. öldüm, bıktım. bittim. kendini mutlu edici cümleler kurmayı öğrenmesi lazım haksız mıyım? üstelik beni de karartıyor, zaten karamsarım ben de. uzak kalmamız ikimiz içinde iyi olur diye düşünüyorum. yoksa açıp özür mü dilesem. kaldığımız yerden dinlemeye devam mı etsem.




 
Haklısın, kendine gelmesi lazım ama, şikayeti seven insanların hem kendilerine hem başkalarına nasıl bir zarar verdiklerini bilmemek gibi bir ortak özellikleri var. Muhtemelen yeğenin de bilmiyor, bilse sanırım yapmaz. Hatta bilse sanırım evliliği de iyiye gider. En geç ramazan bayramında görüşürsünüz zaten, o zamana kadar şu şikayeti sevme mevzuunu kafanda olgunlaştırıp ona bayram görüşmesinde tatlı tatlı durumu anlatırsan bence hem kendini hem onu hem onun evliliğini çok olumlu etkilersin. Çok haklısın, bu şikayetçi insanlar gerçekten ömür törpüsü olabiliyor, herkesin kendine göre derdi tasası var, kafayı dağıtabilmesi veya konuyu profesyonelce inceleyip çözüm araması gerekirken sadece papağan gibi sürekli kafa ütülemek hem bencillik hem zulüm. Ama tabii onu da anlamak lazım, acaba nasıl bir evliliği ve maruz kaldığı nasıl olumsuzluklar var ki olumsuzluğa saplanmış vaziyette, uyandırmak için sert konuşmaya ihtiyaç duyulmuş.


  • yaren  (01.05.17 18:52:24) 
evet olaylar istediğim biçimde gitmedi zaten ama böyle de sürüp gitmezdi. şikayetlendikçe anlık rahatlıyordu ama sonrasında daha bunalıyor kısır döngüye giriyordu. belki etraftan onay almayınca hakkına razı olmayı öğrenir.


  • for day to break  (01.05.17 18:57:30) 
Bir insanin hep ayni sorunlarini dinlemek zamanla bunaltici oluyor evet haklisin ama ne olursa olsun seninki biraz fazla sert bir tepki olmus. Cok kirici. Onun kendine gelmesi, biraz olumlu bakmaya calismasi icin yontem bu degil. Bunu cok daha uygun bir dille yapabilir, bunaldigini kirmadan ifade edebilirdin. Hem ona faydali olup hem kendini kurtarabilirdin. Surekli onaylamak, onunla bir olup esini kotulemek zaten faydali bir yaklasim degil. Ama Ona sert cikarak da aklini basina getiremezsin. Seninle dertlesen birini bu sekilde "azarlamak" hic dogru gelmedi bana.


  • aquarium  (01.05.17 19:17:36) 
Yaklaşık 1 senedir benzer sebepten kafam skiliyor. Ben doğru düzgün uyardım, 10 saniye sonra dediklerimi hiç dinlememiş gibi aynı şeylerden bahsetmeye devam etti. Galiba anlamıyorlar.


  • nice tnetennba  (01.05.17 20:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.