[]

Temizlik yaptığımız kova, leğen, kabın için tekrar bezi koymamız

Temizlik seti olsun, el yıkama bezi veya.

Bir kaba su koyuluyor ve tekrar tekrar o kapta yıkanıyor bez veya temizlik sopası. Önceki sefer aktarılan tüm kirler aslında o kaba girmiş oluyor.

Her seferinde de lavaboya gidip musluğa tutmak da çok eziyetli ve israfkar bir şey.

Siz nasıl yapıyorsunuz?

 
zaten tek kovayla o şekilde temizlik yapınca temizlik yapmanın bir anlamı kalmıyor.
ben en başta genel olarak temizliğini vileda ile yapınca kova iyice kirlenince boşaltıp yeniden temiz suyla dolduruyorum. sonra tekrar temizlenmiş yerin üstünden de geçerek en son kaldığım yere geliyorum. sonra bir daha temiz su-yine üstünden geç-kaldığın yerden devam et döngüsüne giriyorum. yoksa dediğim gibi, kapkara veya gri suyla yapılan temizliğin ne anlamı var?

  • m e b  (01.05.17 18:52:17) 
abovvv. kendimi titiz bilirdim sen çok titiz bir abimizsin. su çok kirleniyorsa suyu değiştiriyorsun ya da bezi değiştiriyorsun. eski çarşaflar candır. parçala parçala sil.
sonra çift su üç su metotları var. belki tek kovayla yıkayınca kiri dağıtmışsın izlenimi yaratabilir ama iki su yapınca artık suyun da berrak kalır temizlik hissi artar. sildiğin yüzeye göre cif falan da kullanıyorsun onu direkt beze döküyorsun sudan biraz olsun bağımsızlaştıyorsun.
çok detaylı düşünmemeye çalış ya yoksa hayat zor oluyor. kimyasallara güven.
in chemicals we trust.
  • sparkle kiddle  (01.05.17 19:01:48) 
Kovadaki suyu iki üç kere değiştiriyorum kirlendikçe. Bakıyorum, su bulanmaya başlıyor, o zaman değiştiriyorum. Daha verimli ve israfsız bir yol varsa öğrenmek isterim.

En sonunda da kovayı son bir temizleyip sopanın kendisini temizliyorum ve büyük finalde de kovaya su tutup pisliğini gönderiyorum.
Tuvalet ve duş hariç yüzeyaktif kulalanmamaya çalışıyorum, bu yüzden evdeki benden habersiz alınan şey bitince arap sabununa geçeceğim.
  • aychovsky  (01.05.17 19:16:22 ~ 19:18:54) 
4-5 su değiştirip bayağı israf yaptıktan sonra artık çıplak ayak dolaşabiliyor, yere düşen yemekleri bile yiyebiliyor, yere düşen elbiseleri kullanabiliyor druma gelmiş bullunmaktayım.


  • Cursed Chico  (13.05.17 14:54:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.