[]

Aç karnına ilaç / tok karnına ilaç

Bunlar neye göre belirleniyor?
İlaca göre mi bünyeye göre mi hastalığa göre mi?
Ayrıca günde kaç kere alınacağı neye göre belirleniyor?
Ayrıca eczacı bunları nerden biliyor? Doktor mu reçetede belirtiyor?

 
Vücuttaki etkin konsantrasyona çıkması ve ilaç yarı ömrü dozu ve tekrarı belirliyor. Eczacı esanflık öğrenmiyor beş sene. Farmakoloji öğreniyor. Tabii ki bilecek. Doktor reçetede belirtir fakat.

İlaca ve hastalığa göre. Bünyeye göre doz belirlenir.
  • bir ileti paylastim  (01.05.17 10:57:09) 
Aç tok olayı da mide ya da ince barsakta mı emilsin istiyorsun falan öyle şeyler. Az daha detay biliyorum da yanlış yazıp profesyonellere söz hakkı vermeyeyim:D


  • bir ileti paylastim  (01.05.17 11:04:24) 
Eczacı 5 sene her türlü ilacın bütün detayını öğrendiği için biliyor. 3 dönem farmakoloji dersi ve farmakoloji kürsüsünün başka birçok dersini görüyor çünkü 5 yılda.

İlaçların absorbsiyon yerine, besinlerle etkileşimine göre de aç ya da tok alınması belirleniyor.
  • ms brownstone  (01.05.17 12:12:05) 
Aç/tok olayı ilaca göre (bazı ilaçlar besinlerle etkileşir, etkisi artıp azalabilir ve bazı ilaçlar aç alındığında mideye zarar verebilir),

Günde kaç kere ilaç alınacağı ilacın vücuttan temizlenme hızına göre (bu da hem ilaca hem bünyeye göre değişir, kilo yaş vs önemli) belirleniyor.

Eczacı bunun okulunu okuduğundan biliyor. Doktor da reçetede belirtiyor. Eczacı ile doktor farklı şey önerirse doktoru dinleyin fakat.
  • dahayeniymis  (01.05.17 15:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.