[]

Bisikletle/Koşu Bandıyla Kardiyo?

Yeniden spor salonunda egzersiz yapmaya başladım. Isınma hareketlerinden sonra biraz bisiklet, biraz da bantta yürüyüş/koşu yapıyorum. Koşu bandının uzun vadede zararlı olduğunu farkındayım ama en azından bir süre koşuya alıştırmasını umuyorum diyeyim.

Bu ikisini karıştırarak (veya sadece bisiklet önerisi de verebilirsiniz) nasıl bir kardiyo yapmak, nelere dikkat etmek gerekir? Kaç dakika aralığında olmalı, hız/zorluk sırası nasıl yapılabilir?


 
tamamen kişinin kondüsyonu ve vücuduna bağlı.

koşu vücuda zarar marar vermez. uygun olmayan vücuda verir.

eğer kilonuz orta üstü ise dizlere gereksiz yükleme yapar. kaslı ve sportif vücutlu biri kilo aldıysa daha az olur kötü etkisi.

sallıyorum boy 170, kg 75 üstü, 30 dk yapın derim maksimum, 15 dk koşu 15-30 dk bisiklet iyidir. 70 kg hatta 65 kg altına düşünce 30 dk yi rahatlıkla geçebilirsiniz.

elbette dediğim gibi herkeste farklı etkileri olabilir doktora görünün.
  • kurnaz  (01.05.17 01:04:41 ~ 01:05:18) 
dun ben de bakindim kardiyo egzersizlerine. kurek cekme makinesi en ideali gibi geldi.


  • bir varmis bir yokmus  (01.05.17 03:50:43) 
Kosu degil kosu bandi zarar verir demis zaten. Kosu bandi dizlere uzun vadede zarar verebiliyor. Kosu bandi yerine ekliptikte takilin.(bkz: ekliptik bisiklet )

Agirlik calismasi sonrasi 25 dakika ekliptik. Rutin hale gelince de,ara sira bisikleti kardiyo ayarinda 7-8de kullanabilirsiniz.

Edit: Konunun uzmani asla olmamakla beraber, cevap veriyorum. 3 yildir hep ayni motivasyonda devam edemesem de, spor salonuna gidiyorum. Yaris bisikletindeki yanlis oturma pozisyonumdan dolayi, iki diz kapagimda da tekrarlayan iltihap sorunum var. Doktorum o makinenin ustune cikip kosma asla, ama kosmayi seviyorsan ekliptikte yaralanma sorunu olmadan, kardiyo calisabilirsin dedi.

Salonda bulabilecegin kosu bandina en yakin makine zaten ekliptik. Kollarini da aktif calistiracak olman, makinenin artisi.

Cok yazi/calisma var bu konuda. Anaerobic ve aerobic arasindaki farki kendin okumani, aklina yatani uygulamani oneririm. Biraz isinma hareketi yapip sonrasinda sadece kardiyo calistigin bir gün de yapabilirsin, yogun oldugun günlerde, salondan cabuk cikman gerektiginde mesela.
  • buf-e kür  (01.05.17 15:24:10 ~ 21:00:01) 
@buf-e kür, çok kısa bir süre, koşma rutinine alışayım diye kullanıyordum bandı. Uzun süre bantta devam etmeyi düşünmüyorum, o diz meselesinden ötürü. O bisikletlerden var salonda, peki bunu ısınıp antremanı yaptıktan sonra mı, yoksa ısınıp antremandan hemen önce mi yapmak daha uygundur?


  • sevgikusunkanadinda  (01.05.17 20:34:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.