[]

insanlar neden hep fiyat soruyor?

eski yeni her şeyin fiyatını soruyorlar çevremdekiler. spor salonuna ne kadar veriyorsun, saatini kaça aldın, geçen yaz gittiğin yurtdışı tatiline ne kadar harcadın, pantolonunu nerden kaça aldın, ayakkabına ne kadar verdin vs vs. Her şeyin parasını neden öğrenmek ister ki insan? Bir değil iki değil hepsi böyle. Biri bişey aldıysa ve yeniyse güle güle kullan derim ben bana ne kadar verdiyse o kadarlık değer biçmiş ki vermiş sen verirsin vermezsin kimseyi ilgilendirmez. Niye para odaklı yaşanıyor hayat bu kadar mühim bişey mi?




 
şöyle
aynı şeyi bende alacaksam araştırma için sorarım ama aksi halde hiç umurumda bile olmaz.

  • basond  (29.04.17 17:25:15) 
@basond araştırma için değil işte ondan eminim.


  • dedim ben sana  (29.04.17 17:35:13) 
Gerçekten araştırma amaçlı soranlar çok nadir. Almayacak/alamayacak insanların sormasına gıcık oluyorum.
1- Önceden kendi de almıştır "aman kazık yedik/oh ben ucuza aldım sana geçirmişler" çıkarımını yapmak için sorar.
2- Kıskanır, "ooo amma da para harcıyorlar/harcatıyor herife/karıya" demek için sorar.
3- Bazı insanlar gercekten o malın değerini verilen parayla ölçer. Ne kadar çok para harcanmışsa o kadar değerli görürler (bkz. Başlık parası kültürü olmayan, bunu istemeyen kadını "seni zaten baban başından attı bedavaya aldık" diyen kabile kültürü), malım değerini ve buna bağlı olarak senin değerini ölçmek için sorar.
4- Borç isteyecektir, "Şuna bu parayı verdiyse bana da verir" diye düsünmek için sorar.
  • Sulfoxaflor  (29.04.17 18:21:07) 
aynısı bilmem nerde yarı fiyatına. almayanı dövüyolar.
demek için.

  • supermatik  (29.04.17 18:29:47) 
Kazancını merak ettikleri için muhtemelen.


  • orient blue  (29.04.17 19:09:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.