[]

Antidepresan beni çarptı mı?

Selam sevgilim gönül dostlarım,

Üç gün önce hayatımda ilk kez bir psikiyatriste gittim ve şikayetlerimi dinledikten sonra bana antidepresan tedavisi önerdi. Bundan sonra bir süre Lustral kullanacakmışım.

Bugün tedavinin üçüncü günü. İlk iki gün 25 mg kullandım, bugün 50 mg kullandım ve önümüzdeki dört gün de 50 mg kullanacağım. Sorun şu ki aşşşırı iştahsızım, inanılmaz bir yorgunluk var ve uzun süren uykudan sonra hala uykum var. Biraz da baş ağrısı var ama ağrı gibi değil de ağırlık gibi gibi. Nedir bu, bedenimle nasıl bir tepkime halinde, daha önce bunu yaşamış var mı?

Yardımlarınız için teşekkür ederim kalbi sevgi dolu çiçeklerim böceklerim.

edit: söylemeyi unuttum, unutkanlık da başladı, biliyorum yan etkileri arasında bu da yazıyor ama bu kadar hızlı etki etmesi garip değil mi?

edit2: aa şimdi aklıma geldi, ben ilaca başlamadan önce sözlükte görüp sarı kantaron otunu çay yapıp içiyordum, acaba bu ilacın çabuk etki etmesini sağlamış olabilir mi sizce balpeteklerim?

 
ağırlık ve iştahsızlık yapar, normal, aşırı rahatsız ediyorsa doktorunuza sormakta fayda var, biraz katlanmanızı isteyebilir vücut alışana kadar veya ilacı değiştirebilir, geçmiş olsun.


  • skulldragon  (29.04.17 12:34:41) 
Sarı kantaronu bırak vücudunda hala onun etkileri olabilir
Doktorlar nedense 25ten 50 mg a çabuk geçirtiyo o da baya yamultuyor insanı

  • kararsızataletfilozofu  (29.04.17 12:41:03) 
@skulldragon, ben de beklemeyi düşünüyorum da belki farklı bişeydir diye sorayım dedim, teşekkürler :)


  • bi sey dicem  (29.04.17 12:47:51) 
@kararsızataletfilozofu, bıraktım canım ilaçtan önceki iki gün içmedim şans eseri, doz arttırınca mı yamuldum acaba, of bi dahaki randevuda 100 yaparız belki demişti sıçtım djd


  • bi sey dicem  (29.04.17 12:49:18) 
@cureforlove, ya ssri'lar geri emilimi azaltıyo ya serotonişler kapıda birikince çokmuş gibi oluyolar, artıyo gibi algılıyo bünye. ama kantaron çayı nasıl yapıyo bilmiyorum, direkt olarak serotonin üretimini artıran bir şey yok diye biliyorum ama cahillik işte belki çay öyle yapıyodur.

bi de bunu söylemeyi unuttum, başka ilaç kullanıyo musun dediğinde önce bunu demeliydim haklısın, bi dahaki randevuda artık, teşekkürler :)
  • bi sey dicem  (29.04.17 12:52:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.