[]

955. fitness sorusu

1,5 yıldır aralıksız, hafta 3-4 gün olacak şekilde spor yapmaktayım. Vücut geliştirmesidir kardiyosudur yüzmesidir squashıdır her bi boku yapıyorum afedersiniz. Severek de yapıyorum. Yediklerime de dikkat ediyorum, hayatımda karbonhidratı minimuma indirdim. Ayda birkaç gün cheating day yapıp hayvan gibi yiyorum o kadar. Aldığım proteine dikkat ediyorum, her gün 100 gr.'ı geçmeye çalışıyorum filan. Ağırlık kaldırma olayını her hafta düzenli yapıyorum; vücudun her bölgesini ( bacak dahil ) mutlaka çalıştırıyorum. Sıkıntım şudur ki mesela Chest Press'e 25-25 kg. takıp 10-12 tekrar girebiliyorum; z bar'da barbell curl'de 12,5-12,5 kg takıp çalışıyorum; hayvani ağırlıklar değil biliyorum ama ortalama üstü ağırlıklar olduğunu düşünüyorum; fakat spora başlamadan önceki kas kütlem ve hacmimdeki değişiklik minimum. Fit bir vücudum var; fakat beni görenler sen nasıl vücut geliştirme yapıyorsun vücudun başlamadan önceki vücudunla hala aynı ; çok az değişiklik var diyorlar. Benden çok daha az ağırlık kaldıran, çok daha düzensiz spora gelen adamlar sanki arnoldmuş gibi geziyorlar. Nedir abi bendeki bu sıkıntı? Tüm suçu genlere mi atmalıyım? Haftada 2 gün aşırı düzeyde alkol kullanmaktayım tabi bunu da belirtmem lazım.
P.S. vocot goloştormo boş adam işi diyecek arkadaşlar lütfen konuşabildikleri dillerle, bir senede okudukları kitap sayılarıyla filan gelsinler. Güzel muhabbet ederiz.



 
Karbonhidratı minimuma indirince vücudunun nasıl gelişmesini bekliyorsun ki, proteinler kas inşasında karbonhidratlar sayesinde kullanılıyor, karb. yoksa protein tek başına bir işe yaramaz. Yani değil 100 500 gram da alsan bir işine yaramaz bu anlamda. Bununla birlikte, karb. tüketmiyorsan muhtemelen aldığın kalori miktarı da düşüktür, kalori düşükse yine kas inşası olmaz.


  • angelus  (29.04.17 12:17:26) 
Senin şu an yaptığın (alkolü saymiyorum) çok güzel yağ yaktırır, seni "fit"leştirir. Uzun zamandır yapiyormuşsun zaten. Angelusun dediği gibi karb şart. Doğru karbonhidratları almam gerekiyor.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (29.04.17 12:19:29) 
"hayatımda karbonhidratı minimuma indirdim" sıkıntı burada. kütle kazanmak istiyorsan karbonhidrat alman lazım. günde 2 öğlen yemeği yiyordum bulk döneminde. kalori ihtiyacını hesapla, makrolarını hesapla ona göre ye.


  • mattiadestro  (29.04.17 12:20:47) 
Besin işini diyetisyenle hallet.
Eğer hareketleri doğru yaptığına emin değilsen onları araştır düzelt eminsen süpersetlere bak arada pump antremanı yap süpersetlerle biraz şaşırsın vücut alışmış olma ihtimali muhtemel.
12 tekrar fazla artık tecrübene göre.
8tekrara ayarlayabilirsin kendini
Çok fazla alet dolaşıyo olabilirsin bu sebeple onları düzenle
  • kararsızataletfilozofu  (29.04.17 12:45:47) 
kas inşa etmek istiyorsan 'dikkatli' beslenmeni 'bilinçli' beslenmeye çevirmen lazım. www.youtube.com

bu da çok güzel: www.youtube.com
  • idexo  (29.04.17 14:17:54 ~ 14:19:38) 
karbonhidrat için dediklerine katılmakla birlikte bence senin probleminden biri fazla spor yapmak.hem kardiyo hem ağırlık hem yüzme vs kasların asıl dinlenerek büyüyor.bence çok iyi fitleşmiş ve sıkılaşmışsındır ama kas kütlesi istiyorsan vücuduna zaman ver dinlenmek için.ayrıca ağırlıkları arttır bence 1-1,5 yıl dır devam eden biri olarak ağırlıkların çok yetersiz.ben evde zevkine kahve kullanmamak için metabolizmam hızlansın diye bu ağırlıklarla çalışıyorum.


  • birdposing  (29.04.17 14:54:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.