[]

Kalorifer peteği hangi vanadan kısılır?

Evimiz doğalgaz kombili. Malumunuz kalorifer peteklerinin sağ üst ve sol alt köşelerinde iki vana bulunuyor. İşte ben evdeki tek oda hariç diğer odalardaki bütün petekleri kısmak istiyorum. tek odada bebek olacağı için o oda sıcak olmalı.
petekleri kısarken her iki vanayı mı kısmalıyım yoksa üst ya da altta olan vanalardan birini? biriniyse hangisini?
titizlenmemin sebebi diğer odaların peteğini kısarken bebeğin odasına giden suyu kısmak istemiyorum.
daha açık bir şekilde kombi sabit sıcaklıkta yanarken, evimi tek oda maksimum, diğer odalar minunum seviyede nasıl ısıtabilirim.?
sorumu şöyle de sorabilirim: kalorifer peteklerindeki üst ve alt vanaların işlevleri nelerdir?
teşekkürler

 
biri sicak su, digeri soguk su vanasidir (kazandan gelen ve kazana donen su diyelim). peteklerin uzerlerindeki vanalar sadece o petegin devridaimi ile ilgilidir. bunlarin ikisini de kapamaniz diger odalarin peteklerine giden suyu engellemez.


  • no avalon  (09.01.10 13:01:44) 
Sadece üstteki ile ayarlamanız yeterlidir. Alttakini sürekli açık tutun. Alttaki vana radyatörü sökeceğiniz zaman dönüş hattını izole etmek içindir. Gerçi onu kısarsanız da bir şey olmaz ama gerek de yoktur.

Üst vana: Radyatöre giren suyun miktarını ayarlar.
Alt vana+üst vana: Radyatör söküleceği zaman boru hattlarını izole etmeye yarar.

Bu vanaların diğer radyatörlere etkisi yoktur.
  • o midas  (09.01.10 14:27:26 ~ 14:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.