[]

Arkadaşlarla müzik festivaline gitmek isteyen gence sevgili baskısı

Gençler,

5-6 erkek beraber Sziget ya da ultra müzik festivaline gitmek istiyoruz ve kız arkadaşım buna tepki gösteriyor.

öncelikle neden beraber gitmiyorsunuza cevap vereyim, ben 5 herifle gitmektense O'nunla gitmek tartışmasız daha çok istiyorum ama onun şartları bu yaz için böyle bir şeye imkan vermiyor.

bu erkeklerden sabıkalı olanlar var. evli olup eşini aldatan var mesela, bekar olup kafasına göre takılacak olan da olacaktır. bunlar beni bağlar mı? bence bağlamaz da sizce? yani gitmeme engel mi?

geçen her gün bir daha geri gelmeyecek bilinci ile yaşıyorum ve gidebiliyorken gitmek, gezmek istiyorum. bunu diğer erkeklerin sabıkası ya da yapacakları yüzünden engellemek mantıklı mı?

kıskanırsın, için çok rahat olmaz vs. anlarım da engellemek ya da küsmek uygun mu sizce?

siz olsanız ne yaparsınız? her iki taraf adına da yorum yapabilirsiniz.

not:işinde gücünde insanlarız.

teşekkür ediyorum.

 
Genclik geri gelmez arkadasim.Bu fırsatlar zor bulunur. Böyle bir fedakarlık yapacağın insandan 3 ay sonra ayrılmayacağın ne malum.Aglasa da sızlasa da giderim.Sadece icini rahatlatmak icin bazı zamanlar görüntülü konusurum ve güzel bir hediye alırım.Çok klise evet ama aldatmak isteyen adam festival kollamaz. Aksam arkadaslarla playstation gecesi var der, gider 3 kadınla olur.Hatun kisinin ruhu duymaz.Aldatmak istyen insan burda da yapar filan de.


  • basubadelmevt  (28.04.17 23:17:42) 
kesinlikle göndermem. giderse de ayrılırım aşslsld


  • sta  (28.04.17 23:18:28) 
burayı okuyacağına eminim. ona göre yazın :D

aldatmak isteyen her türlü yapar bence de. bu tür olaylara kolaylaştırıcı faktör dedi, içimde varsa kolay-zor bir şekilde olur zaten, böyle düşünüyorsa aldatacağımı düşünerek hareket etsin bence her an, üzücü :/
  • bir ileti paylastim  (28.04.17 23:32:34) 
Gönderip göndermemek hoş bi tabir değil, kimsenin velisi değiliz izin belgesi verelim, önce bunu bi netleştirelim.
Ama rahatsız olacağım bir durumsa, istemediğimi belirttiğim halde gidecekse, o ilişki benim açımdan biter. Beni üzmek pahasına gidilecek kadar değerli ise, önceliklerini gözden geçirmesi gerekir. Ha yine gider,çocuk gibi küsmem ya da ölümü gör tribine girip engellemem ama dediğim gibi o ilişki benim kafamda biter zaten bir süre sonra gerçekten biter. Öncelik meselesi. Hayatımda olan/olmaya devam edecek kişi için -elzem durumlar hariç- en öncelikli kişi olmak isterim.

  • bir nick var benden iceri  (28.04.17 23:43:37) 
Kadın olarak kendimi onun yerine koyarak cevap veriyorum;
Böyle şeyler iÇin can sıkmaya değmez. Bunca yıllık hayatımda neler gördüm, birini kısıtlamak aldatılmayacağını göstermez. Gözümün önünde yaşanıyor hatun sevgilisinin bir kız arkadaşına selam vermesine bile kızıyor şuraya gidemezsin bunu yapamazsın bilmem ne ve 2 yılda defalarca aldatıldı bizzat ben şahidim. Kızın ruhu bile duymuyor hala ben onu hiçbir yere salmıyorum güvenim tam öyle şeyler yapmaz diyor gerizekalı. Neyse...
Bence insanlar bazen arkadaşlarıyla bir şeyler yapmalı bu bence çok güzel bir etkinlik kafa dağılır eğlenilir iyi gelir.
Bana göre şu durumda kıskanmak da huzursuz olmak da gereksiz. Küsmeye olay çıkarmaya gerek yok.

Korktuğu içini huzursuz ettiği ne varsa bulunduğu yerde de vardır emin olsun insanın niyeti bozuksa her haltı yersin haberi olmaz.

Vardı bir şeyler daha da ne diyeceğimi unuttum ya gelirse aklıma eklerim.
  • mutekebbir  (28.04.17 23:56:09) 
Sabah da birisi erkek arkadaşım arkadaşlarıyla yurtdışı festivaline gidecek filan dert yanıyordu, nickini hatırlayamadım festival sezonu açılmış galiba afsdads.

Neyse esas konumuza dönelim, bu biraz sizin ilişki dinamiğinize bağlı bir şey. Biz mesela sevgilimle her türlü seyahat planını birlikte yaparız yurtdışına filan bağımsız gitmeyi tercih etmeyiz. Bu biraz bizim yapışık ikiz gibi gezmemizden ötürü kaynaklanıyor tabi :D Ancak kimi çiftler daha bağımsız oluyor, bireysel takılma ihtiyacı duyabiliyorlar bu tamamen kişiden kişiy değişen bir durum. Dolasıyla ben iş dışında bensiz gitmesine üzülürdüm yanında olamadığım için ancak kesinlikle kısıtlamazdım. Sonuçta hayata bir kez geliyoruz ve benim yüzünden heveslendiği bir şeyi kaçırmasını istemezdim. Yine de biz her seyahati genelde birlikte planladığımız için biraz bozulurdum, o ise benden daha katı kesinlikle küserdi. Bu bizim bu tarz konulardaki tavrımızın net ve belli olmasından kaynaklı. Sizin oturup karşılıklı konuşmanız lazım, bir taraf bundan rahatsız olup diğer taraf istekli olursa ömür geçmez ne yalan söyleyeyim. Birbirinizin gönlünü yapmaya çalışmaktan ziyade görüşlerinizin tamamen tesadüfi bir şekilde ortak noktada olması daha uzun ömürlü ve mutlu bir ilişkiyi mümkün kılacaktır bence.
  • neferkitty  (29.04.17 00:31:16 ~ 00:38:19) 
Nasıl bir tavır yüzünden engellendiğini hissettin? Bir de içi rahat değilse rahatlatacak bir şeyler yapmak gerekiyor bence, tabii şayet üç günlük bir ilişki değilse. Bi de öncelik meselesi söylenildiği gibi. Gidilir yine gidilecekse ama seneye de yok mu bu? Belki de aldatılma korkusu değildir ayrıca. Hemen tepki göstermemek gerekiyor. Öyle bir grupla bu tatile dahil olman beraber anılman da rahatsız edecek olabilir. Hem herkes bilir aldatacak olanın her koşulda aldatacağını.


  • dahayeniymis  (29.04.17 13:07:22) 
tamamen kafa yapınız ve aranızdaki ilişkinin dinamiği ile alakalı. ben olsam şöyle düşünürüm: bu, erasmus ya da yurt dışında okumak gibi uzun vadeli bir plan değil. kısa bir tatil. sırf o da benimle gelemiyor diye nereye gidip nereye gidemeyeceğini belirleme hakkını elde etmiyor. bu açıdan engellemek ya da küsmek kesinlikle abartılı bir tepki (bana göre).

ancak tamamen ters tepki vermese bile kızın kendisini huzursuz hissetmemesi için bazı önlemler almak, onu ikna etmek lazım.
  • zgrydn  (29.04.17 13:18:09) 
Bence gitmelisin, bunda kizip kusecek bir sey yok ama onu mutsuz edip gitme. Nasi yabicam dersen, sevgililik muessesesinde olmak kolay degil :D


  • piremses  (29.04.17 17:45:20) 
Müzik festivaline arkadaşlarınla gitmen değil o arkadaşlarınla gitmen problem. Kız haklı üzgünüm.


  • jazzabel  (29.04.17 20:05:53) 
cinsiyetler değişse burası "o kim ki sana karışıyo hayvan herif ayrıl o hanzodan" mesajlarıyla dolardı :D


  • ghilleinthemist  (29.04.17 20:10:21) 
çok takılan olmuş da bir konuya netlik getireyim. eşini aldatan tip ile toplam 10 dk sohbet etmişimdir. son anda başka arkadaşın arkadaşı kontenjanı ile katıldı sanıyorum. gelmesini tercih edeceğim ya da gelmedi diye üzüleceğim biri değil. keşke gelmese de bu engel olacak şey mi?

engellemek de fiziki değil. psikolojik bir engel. gidersem söylenecek olması, gitmemeyi düşündürüyor. bu da gitmemi engelliyor.

seneye onla git,her sene olmuyor mu? seneye onla gideceğimin garantisini görmüyorum. istemeyebilir. festivale gideceğime yurt dışında başka bir şey yaparım diyebilir. bu sene de onla gitmek isteyip, onun engeli olduğu için gidemediğimi söylemiştim. bireysel takılma ihtiyacından ötürü değil. öyle durumlar da olur da, bu onlardan değil.
  • bir ileti paylastim  (29.04.17 20:19:14) 
Seneye yurtdışı fırsatı olduğunda festivale gitme sözü veriyorsa seneye onunla git. Seneye kadar kalır mı kız yanında tabii o da var.


  • dahayeniymis  (29.04.17 20:44:01) 
Eşini aldatan erkekle sevgilim gitsin istemem. Kıskandığım için değil bu tarz kişilerin sorunlu insanlar olduğunu düşündüğüm için.


  • powerpufgirl  (07.07.17 15:42:09) 
Eşini aldatan adamla takılması hoşuma gitmezdi tabii.

Ama izin vermemezlik de etmezdim. Yani ben gidemiyorum diye onun da gitmesine engel olmak istemem.

Benim eşim Amsterdam'a gitti arkadaşlarıyla. Arkadaşlarını da tanıyorum tabii, hepsiyle de muhabbetim var ailece görüşürüz sürekli. Bunun da etkisi olmuştur içimin rahat olmasında.
  • peggy  (07.07.17 16:21:29) 
saçma hocam, 5 kız veya erkek arkadaşımla da giderdim. neyseki sevgilim böyle şeyleri takacak birisi değil.
yani birbirinizi tanımıyor ve güvenmiyorsanız, niye birlikte olur ki insan diye düşünmeden duramıyorum

  • cursor  (07.07.17 16:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.