[]

tefal düdüklü tencerelerin yapısı

merhaba, tefal secure 5 neo denen modelden aldım bir adet. amazonda yorumlara bakarken bir kullanıcı ürünlerin bazılarının aliminyum gövdeli olduğunu ve çelik aldığını sanırken aliminyum olandan gönderildiğini yazmış. benim de içime kurt düştü anasını satayım. tefal usa şeysine mail attım ama henüz dönüş olmadı.

çok umudum olmadan bi de tefal türkiye'yi arayayım dedim. önce yok beyefendi aliminyum gövdeli düdüklü mü olur dedi. LAN DEDİM ÜRÜNÜN KUTUSUNUN ÜZERİNDE ÇELİK GÖVDELİLERİN 10 YIL GARANTİSİ VAR ALİMİNYUMLARIN YOK yazıyor diye terso yapınca hıı kontrol edelim dedi. ama kontrol ettiğini düşünmüyorum çünkü kem kümlü olarak yoktur, olmaz bizde öyle şeyler falan diye zırvalamasyon yaptı. çok pis tereddütte kaldım. bunu direkt sarıp sarmalayıp iade mi yapsam. yoksa çelik midir hagatten? dururken eve zehir mi soktuk anasını satayım?

ürünün kodu şu: P2530739. bunun teyidini nasıl yaparım, fikri olan varsa el yardım.

 
Çeliğe mıknatıs yapışırken alüminyuma yapışmıyordu sanırım. Ama bu söylediğim alüminyumun saf haliyle ilgili de olabilir, alaşımlarda durum nedir nasıl olur bilemiyorum. Mıknatıs varsa bir deneyin bakalım yapışacak mı? :)


  • md11  (28.04.17 20:14:33) 
yani tutuyor da böyle tahirin zühreyi tuttuğu gibi değil. emanet yapışıyor mıknatıs. bunun üzerine evdeki tüm çelik tencerelerin üzerine yapıştırdım mıknatısı. lan evde çelik tencere yok herhalde. hiçbirini şak diye tutmadı. LANET OLSUN BİZLERİ ZEHİRLEYEN DÜZENE.


  • baal  (28.04.17 20:27:42 ~ 20:28:19) 
mıknatıs testi yanlış. mıknatıs şak diye yapışıyorsa o çelik tencere de kaliteli değildir. çelik tencereye de şak diye yapışmaması lazım, öyle emanet tutması ya da hiç tutmaması lazım. şak diye yapışan tencereden uzak duracaksınız. evinizdeki çelik tencereler kaliteliymiş demek ki.

mıknatıs alüminyumu zaten tutmaz. o yüzden mıknatıs ile çelik mi, alüminyum mu testi yapamazsınız. kaliteli çeliğe de, alüminyuma da yapışmaz çünkü.

çevirip altına bir bakın. genellikle tencerelerin malzemesi, alaşımı falan orada yazar.
  • kibritsuyu  (28.04.17 21:22:21 ~ 21:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.