[]

doğu karadeniz kivisi lezzetsiz mi sizce de?

bilmem abartıyor muyum da ''nerede o eski kiviler'' demeye başladım. migrosta falan hep doğu karadeniz kivisi var ve lezzetsiz, ekşi tadı baskın geliyor bana. yiyen, seven, farkı yok ithalden diyen var mı?




 
ay ben o ekşiliğe bayılıyorum :D hamileyimde hayatımda ilk defa bu kadar çok kivi yedim.


  • yue  (28.04.17 17:19:58) 
ekşi kivi dünyada en sevdiğim meyve sanırım. zaten tatlı meyvelerden nefret ederim(karpuz, kavun, kırmızı elma vs) ekşi meyvelere bayılırım (kivi, hafif ham mandalina, portakal, greyfurt ve yazın ilk dönemindeki sert şeftali). tatlı kivi çok çirkin bi şey bence yumuşak oluyor falan hiç beğenmiyorum.


  • nundu  (28.04.17 17:23:24) 
Tatlanmasını istersen elma, portakal gibi meyvelerin yanında bir süre beklet.


  • hayde bre  (28.04.17 17:26:14) 
Ben de böyle düşünüyorum. İthal kiviler daha lezzetli ve tatlıydı.


  • Tutkun  (28.04.17 17:55:05) 
Ben begeniyorum migrostan aldiklarim hep guzel cikti.


  • neferkitty  (28.04.17 18:10:35) 
trabzon'da kendimize yetecek kadar kivi üretiyoruz. bana kalırsa diğer kiviler arasında pek bir fark olmuyor yeterince olgunlaşması beklenirse. Hatta ekşi sever biri olarak fazlasıyla tatlı olduğu için yiyemediğim kiviler de oluyor. Büyük ihtimal ithal kiviler gelip pazara girene kadar daha uzun süre olgunlaşma fırsatı buluyorlar. dalından koparıldığında bitmiyor olgunlaşma süreci yani. ancak onların aksine karadeniz kivisinin böyle bir derdi yok, kısa sürede piyasada oluyor. Arkadaşın da belirtiği gibi eğer kivileri elmalarla aynı yere koyarsanız birkaç gün içinde olgunlaşıp tatlandığını görebilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam kokulu elmaların yanında daha çabuk olgunlaşıyorlardı. o elmalardan salınan bir hormon olgunlaşma süreci etkiliyordu.


  • mry gc  (28.04.17 18:12:29 ~ 18:13:08) 
etilen o hormonun adı, meyvelerin olgunlaşmasını sağlıyor


  • nundu  (28.04.17 18:36:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.