[]

Balkonu neselendirmelik çiçekler, objeler

Büyükçe bir balkonumuz var, hazır bahar iyice gelmişken artık dekorasyonuna başlayayım diyorum. Bakımı kolay, renkli çiçekler alayım dedim ama ne alsam bilemedim. Bunun dışında kekik, fesleğen gibi otlar da dikmek istiyorum ama bakımı nasıldır? Hangi tohumları önerirsiniz? Şu balkon demirine asmalik saksılar kullanışlı oluyor mu?

Bir de düz balkon havasından çıksın; cıvıl cıvıl olsun, yaz akşamları otururken keyiflenelim istiyorum. Aklima rüzgar gülleri yapmak geldi, bunun disinda neler yapapip alabiliriz? Aslında el yapımı bir şeyler olsa hem aktivite de olur bizim icin. Yere cim hali alalım diyoruz, temizliği sorun çıkartır mi?


Kısacası balkonumuzu keyifli bir yer haline getirmek için ne yapalım ne alalım? Çok teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
evet, demirlere asılan arklar kullanışlı.
onlar için de en akıllıca çiçek sardunya.
bunun dışında cam güzeli falan olabilir, ama daha mevsimi gelmedi onun sanırım.
sardunyaların özelliği, çiçek açmasa bile, sürekli yeşil kalması.

onun dışında mesela benim lilyumum var, onu çok seviyorum.
ama onu arka değil, saksıyla bir köşeye koymak lazım.
her türlü şey denenebilir.
bir sürü obje var, bir sürü aydınlatma seçeneği var.
bauhaus'un çiçek reyonu güzel oluyor yaz başlarında, orayı takip etmenizi öneririm.

edit:

bir de, mesela limon mimon gibi böyle küçük ağacımsı bir şeyler de olabilir.
ama kışın soğuk havalarda içeri almak gerekebiliyor onları, yani ona göre düşünerek alın.
petunya, begonya, hercai menekşe falan da olabilir.

asıl ben acem halısı çok seviyorum, Google'dan arayıp bulabilirsiniz.
ama onun ömrü kısa, yani yeşil olarak kalıyor, ama çiçekli hali çok uzun sürmeyebiliyor.
yine de çok güzeldir.

bir de, eğer yeterli büyüklükteyse, ortanca.
boduru da olur.
çok severim.
  • blatta hiberna  (28.04.17 16:59:32 ~ 17:07:20) 
Çoğu balkonda sardunya görüyorum, hoş da görünüyor bence, bakımı kolay ve uzun süre duruyor çiçekleri. Lobelya da çok güzel, yukardan sarkıtmalık. Ama ben asıl küpe çiçeğine bayılıyorum, bunun bakımı biraz zor, bizimki çabuk dökülmüştü çiçekleri.

Dekoratif rüzgar çanları var, onlar hoş duruyor balkonda, rüzgar gülleri bana çocuksu geliyor. Deniz kabuklarından süsler falan yapabilirsiniz.

Çim halı çok lanet bir şey kanımca:D Temizliği zor olur evet, bir de plastik ya, hoşuma gitmiyor, yazın güneş alınca falan ısınabilir.
  • peggy  (28.04.17 17:00:28) 
Bodrum papatyası ve kalanchoe renklerinden dolayı hoşuma gidiyor benim, yetiştirmekten ya da bakımından anlamam ama bu ikisi balkonumuzun havasını değiştirmişti. Ayrıca reyhan diye bir bitki var, yöresel ismi bu olabilir tam bilmiyorum ama çok güzel bir kokusu var ve sinekleri, böcekleri uzak tuttuğu söyleniyor, yaşadığınız yere uygunsa bunu da bir araştırın derim. Özellikle akşam üzeri suladıktan sonra çok ferah bir koku yayıyor.

Çim halıdan kastınız nedir tam anlamadım bir sürü çeşidi var, klasik plastikten yapılmış halılardan bahsediyorsanız bence çok yapay bir hava katar, beklediğiniz ortamı oluşturmaz diye düşünüyorum. Hem temizliği zor hem de bir süre sonra ezilince çok kötü görünüyorlar.

Rüzgar gülü uzun vadede kafa sisirebilir, ben olsam yapmazdım.

Balkon keyfinin olmazsa olmazı radyo 3 ve meteorolojinin sesi radyosu benim için. :) Dinlemeyi severseniz basit bir radyo koyabilirsiniz. Böylece telefon, bilgisayar, televizyondan uzak keyifle vakit geçirebilirsiniz.

Balkonun yakınlarına küçük bir kuş evi asıp düzenli olarak yem koyarsanız ara sıra ziyaretinize küçük dostlar da gelir.

Şimdiden keyifli oturmalar.
  • md11  (28.04.17 17:04:34) 
Cim haliya gerek yok, fazla plastiklestirirsiniz balkonu. Hatta balkonda haliya gerek yok.

Buyukse salincak gibi bir sey kurabilirsiniz belki ya da europalette denilen seylerden masa harici uzanmalik bir kose yapabilirsiniz.
  • kuehles blondes  (28.04.17 17:05:45) 
Cim hali benim istediğim efekti vermiyor anlaşılan. Ben cimde oturuyoruz havası verir diye düşünmüştüm, vazgeçiyorum o halde. Diğer çiçeklere ve onerilere tek tek bakacağım.


  • fraise  (28.04.17 17:10:05) 
@fraise, çim havasını vereceğini düşünmüyorum. Bizim bahçenin bir bölümüne alıp sermiştik bir kere (bir komşunun tavsiyesiyle) nargile cafe bahçesi gibi oldu valla, kaldırdık :D


  • peggy  (28.04.17 17:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.