[]

Instagram sahte takipçili hesaplar?

selam arkadaşlar. bazı hesaplar var, sahte takipçi satın alıp 5 günde 5000 kişiden 40bin kişiye çıkıyor.
Her gönderilerinde 2000 civarı like var.

bu şekilde sahte güven oluşturup satış yaparak dolandırıcılık yapıyorlar.
bu hesaplara instagramın bir yatırımı olmuyor mu?

emek emek 8 aydır 25bin kişi yaptığımız instagram hesabımızın hemen hemen aynı ismiyle başk ahesap açıldı. 5 günde 40bin takipçi aldı ve her gün sahte like alarak 2000 likelarda duruyorlar. millet onları gerçek hesap sanıp bizden satış gerçekleştirmiyor.

çıldırmak üzereyim. instagram verified account da vermiyor, resmen marka kimliğimiz perişan oldu.
yok mu bu işin bir çözümü?

 
instagram neden verified account vermiyor? sizin 25bin kişi gerçek takipçi ise bir açıklama postu atıp diğer sayfayı şikayet ettirin belki işe yarar.


  • ofelia  (28.04.17 10:44:29) 
Instagram kısmına cevap olur mu bilmiyorum ama marka ve patent enstitüsü üzerinden bir itirazda bulunabilirsiniz belki isim hakkı ile ilgili.
Mobilya işi yaparken casa mobilya,konseptimiz ve ismimiz benzer olmasa da sadece markanın telafuzunda bir benzerlik var diye başvuruda bulunmuştu.Yani bir şey çıkmadı ama bizimki çok alakasız bir benzerlikti.
Sizde hem ürünler hem de isimde bir benzerlik varsa marka başvurusu yapıp diğerlerine itiraz edebilirsiniz diye düşündüm.
  • demoniclewinsky  (28.04.17 10:45:17) 
@ofelia, defalarca kez ticket açtım. ama sanırım footğraflarımızı beğenmedikleri için verified account vermiyorlar. marka tescilimi göndereyim, şirket evraklarımı göndereyim yeter ki şu mavi tick'i verin. işletmemiz zarar görüyor, her gün sahtekarlar tarafından dolandırııp bizi suçlayan insanlarla uğrşaıyoruz diye bir taraflarımı yırttım.

ama veremiyoruz diyip durdular.
çıldırmanın eşiğindeyim artık.

@demoniclewinsky, çok zor iş o gerçekten. marka tescilimiz var ama gidip o insanların gerçek kişiliğine vs. ulaşmak o kadar zor ki, biz uğraşsak bile dava açtığımız yer uğarşmaz. türkiyedeyiz ne yazık ki.
  • tchuck  (28.04.17 10:53:02) 
Dava açmıyorsunuz,bir patent firmasına giderseniz daha detaylı anlatırlar muhtemelen.
Enstitüye başvuruyorsunuz,haklı görürlerse karşı tarafın o isimle iş yapmasına engel oluyorlar.
Öyle uzun süreçler de değil.Bence bir patent firması ile görüşün derim.
  • demoniclewinsky  (28.04.17 11:12:42) 
Diğer hesaplar vergili mi çalışıyor?


  • fasulyek  (28.04.17 12:23:37) 
Eğer değilse şikayet edebilirsin


  • fasulyek  (28.04.17 12:34:42) 
şimdi hocam en başta sizin yaptıklarınızı biliyorum, cidden emek sarfedip uğraşıp, ürünleri elimde görmedim ama takip ettiğim kadarıyla belli kalite üstünde üretiyorsunuz.

güzel bir şekilde işlettiğinizi de görebiliyorum, burada adım adım sıfırdan çıkışıda gördük, sıfırdan bunu başarmak güzel bir şey tebrikler.

fakat şu noktada sizde bu ürünlerin çoğunu bir yerden görüp esinlendiniz. kimisini birebir benzerini üretiyorsunuz, bunu nereden biliyorum, sizin şirketten önce bu sizin ürünlerin birebir aynısını üreten yerler tanıyorum ki 1-2 toptancısı aile dostumuz. onlar instagramda yoklar, ama bunları üretiyorlar, ürettiriyorlar, belki size bile sipariş vermişlerdir, ama olay şu, onlarda başkasından gördüler bu işi. sizde onlardan gördünüz.

bu olaylar böyle, yaptığınız işin patentlenecek yeri yok, dizayn patenti alsanız dahi bunu çok ufak bir değişikle delebilirler ek olarak mahkeme ve patent masrafı geliri karşılamaz.

isim hakkı ve logo koruma alırsınız bu direkt kopyayı önler ama sallıyorum mahmut ticaret ile mahmoud ticaret farklı. mahkemede mahmoud ticaretteki adam "fuarda tanıştığım suriyeli bir şirkettti, sahibinden etkilendim bana iş öğretti adını verdim" dese başına iş gelmez. logo benzerinde çok birebir çakılmadıysa gene bir şey olmaz.

bu işler kolayca kopyalanabildiği için çok kolayca lider olunup 2 ay sonra batılabilir.

sahte takipçili değil o hesapların çoğu, gerçek kişiler ama kullandıkları ek programlar onları takip ettirip beğendiriyor, bu sistemlere dahil olan adamların kendi siteleri hesaplarıda bunlardan yararlandığı için çıkmıyorlar.
  • kurnaz  (28.04.17 12:49:02 ~ 12:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.