[]

beyler doğum yaparken eşinizin yanında olmak ister misiniz?

sezeryan değil normal doğumdan bahsediyorum. eşinizin yanında olun, hatta bebeğin kordonunu siz kesin deseler ister miydiniz yoksa kalsın mı derdiniz? istemezseniz neden, düşüncelerinizi ayrıntılı açıklarsanız sevinirim.

doğum ortamı hakkında bilginiz olduğunu varsayarak soruyorum bu arada youtube'da bir sürü doğum videosu var bilgisi olmayanlar bakarak cevap verirse sevinirim.


 
Kordonu mu kesicem ? Yok artık.
Destek olmak için yanında olurum ama ötesine gitmem. Yo dostum yo.

  • mimetorg  (28.04.17 10:29:30) 
destek olmak adına yanında dururdum ama ayrıntıları görmemeyi tercih ederim.


  • orijinal nick bulamadim  (28.04.17 10:32:59) 
Almanyada bircok devlet ve ozel hastahanede standart bir uygulama bu. Baba dogum sirasinda annenin yaninda olur, elinden tutar, sarilir. Hatta bebegin gelis sekline gore ebe dogumu ayakta yapilmasina karar verebiliyor, o durumda da baba anneye kollarinin altindan sarilmasi gerekiyor. Dilerse de kordonu kendi kesiyor. Kisaca dogumun her anini paylasiyor.

Bunun nedeni de su sekilde acikliyorlar. Oncellikle dogumun nasil gerceklestigini babanin da gormesi anne ile daha kolay empati kurmasini sagliyor. Bir diger neden de dogum sonrasinda baba genelde gurur, anne ise gurur ve basarma hissini beraber yasar. baba da bu basarma hissinden nasiplensin diye boyle yapilmasinda yarar var. bunun yaninda, tabi her baba icin ayni olmaz ama bircok baba dogum sonrasi bebege yabancilasma ve buyuk saskinlik hissdiyor. Dogum sonrasi bazi babalara bir bakin gozleri cok saskin, sanki kendi bebeklerini degil de yabanci bir bebegi tutuyormus gibi oluyor. Bu hissi bebegini ilk kez tutan bazi babalar anlayacaktir. Dogum beraber yapilir ise bu yabancilasma olmuyor ve ilk andan itibaren bebek ile baba arasinda, anne ile olana benzer bag oluyor. Bir diger neden ise dogumda anneyi goren baba anne ile bagi kuvvetleniyor. Yani kisaca tum bunlarin hepsi daha saglikli bir aile yapisi icin, dogru ya da yanlis ama babayi dogumda anne ve bebekten ayirmayi ilk kim dusunduyse halt etmis. Dogumda gorduklerinden anne korkmuyorsa ve cekinmiyorsa baba hic korkmali ve cekinmemeli.
  • emrahday  (28.04.17 10:36:23 ~ 10:37:29) 
emrahday
ya aynen bende dün natgeo people da bir belgesele denk geldim başından izlemedğim için neresi bilmiyorum ama ingiltere gibiydi. baba doğumda annenin yanına girdi anneye yardımcı olamya çalıştı masajlar yaptı vs. aynen anlattığın gibi bebek çıkınca anneyle birlikte salya sümük ağladı kordonunu kesmek ister misin dediler hemen atıldı sarılıp anneye verilmesine yardımcı oldu. Çok duygusal ve güzel bir ortam vardı yani ekran başında ben bile duygulandım. normalde eşimin yanında olmasına pek sıcak bakmıyordum ama dün o ortamı görünce etkilendim açıkcası.

  • yue  (28.04.17 10:43:44) 
Yeni icat oldu bu iş, kameraya çekenler var birde.Kesinlikle hayır yanında olmak istemezdim efendi efendi stres altında doğumhane önünde beklemeyi tercih ederim.


  • Fritz-X  (28.04.17 11:06:17) 
bu kararı tamamen eşime bırakırdım ben. yanında olmak, onu rahatlatmak için elimden gelen her şeyi yaparım ama beni orada istemezse hiç itiraz etmem.

yalnız, kordon kesme gibi bebeğin doğum anını ve hemen ardını ilgilendiren aksiyonlardan kaçınırım, çocukla ilk günden yüz göz olmaya gerek yok haha
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (28.04.17 11:54:29) 
Baştan sonra eşimin yanındaydım normal doğum sürecinde.
Onun ricasıyla "aşağıda" olan biteni izlemedim ama elini hiç bırakmadım.
Nefeslerini düzenlesin diye onunla nefes alıp verdim.
Ikınma süreci başladığında konuşarak destek verdim.

Sürecin sonunda kordonu da ben kestim.

(bkz: doula)
  • cakabo  (28.04.17 14:46:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.