[]

Gerilim tipi ve küme başağrısı

Merhaba,

tl;dr: Küme başağrısı olup intihar eğilimli olmayan, kafasını duvarlara vurmayan var mı?

Daha detaylı sorum aşağıda, üşenmezseniz buyrun:

Daha önce aynı soruyu sormuştum aslında (git: 754455). Bunun tarihine baktığımda 3 yıl sonra aynı günlerde ağrı tekrarlamış görünüyor.

Bugün nöroloji uzmanına gittim. Küme başağrısından şüpheleniyorum, tek taraflı ağrım var, 2-3 yılda bir ortaya çıkıp birkaç ay sürüyor ve her gün yaklaşık aynı saatte başlayıp 1 saat kadar sürüyor dedim. Küme başağrısı hastalarının bağırarak geldiğini ve gözde kızarıklık veya akıntı filan olmadığı için bunun gerilim tipi başağrısı olduğunu söyledi. Ağrı kesici almıyorum çünkü daha önceki yıllarda ilaç etki edene kadar ağrının geçtiğini farkettim dedim, bunu da ilaca ihtiyaç duymamak olarak yorumladı. Bu aralar stresli olup olmadığımı sordu, ancak genel olarak stresli biriyim, hem çalışıp hem doktora yapıyorum zaten, üstelik 2 ay öncesine göre de daha stresli değilim şu an. Göz kapağında düşme veya gözde kızarıklık, akıntı filan olmuyor, ama burun tıkanıklığı ve akıntısı zaten hep olduğundan ağrıya bağlıysa bile ayırt edemiyorum.

Doktorculuk oynayıp kendime teşhis koymaya çalışmıyorum, bu konuda bir öğrenim görmedim, ama kemik kırığına enfeksiyon var diye kutu kutu antibiyotik verildiğini de gördüm mesela, yani güvenemiyorum. Ayrıca otonomik semptomların görülmediği ve daha hafif ağrıya sebep olan cluster headache vakalarının raporlandığı makale filan da buldum.

Şimdi bana yine antidepresan verecek 6 ay, ama bu ağrı 1-2 ay içinde kesilecek ve aslında ben haklıysam boşa ilaç kullanmış olacağım ve 3 yıl sonra tekrarlayacak.

Sanırım rastgele bir doktora değil, araştırıp gitmem gerekirdi. Doktor tavsiyeniz varsa lütfen söyleyin.

 
Dr. Cengiz Aslan'ı öneririm. Pahalıdır (baya) verdiği randevu saatinden 2 saat sonra sıran gelir ama değer.


  • levyashin  (27.04.17 20:48:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.