[]

vücut geliştirme ve set problemi

genelde tüm işlemi 3x12 olarak yapıyorum. yen başladım. daha 3 hafta oldu. 12 tekrar olunca zor oluyor. ağırlık arttıramıyorum. bunun yerine 4x8 olarak yapınca kilo neredeyse 2 katına çıkıyor. hangisini yapmak daha mantıklıdır? 3x12 ama düşük ağırlık mı yoksa 4x8 daha fazla ağırlık mı?




 
doğru yapman daha önemli. piramit sistemine geç 12-10-8 tekrar yap her sette ağırlık arttır.


  • cekilmis gayfe  (27.04.17 11:16:26) 
ilk başlarda hareketi düzgün yapabilmen önemli , yüksek agırlıga cıkınca buyuk olasılıkla yanlıs yapıyorsundur. düşük agırlıkta kalıp cevrendekilere danısabilirsin ,salondaki hocalara filan düzgün yapıyor muyum diye. daha sonradan artırırsın zaten set sayısını


  • bnmzz  (27.04.17 11:17:25) 
hocam 3 haftada ağırlığı arttırmanıza gerek yok bence.
ama gayfenin dediği gibi 12-10-8 mantıklı.
Ben sabit 3x10 yapıyorum hep.
  • chaoslord  (27.04.17 11:48:54) 
Kas gelişimi, belirli aralıkların içinde kasların sık uyarımı ile gerçekleşir. Bu mantığa göre amaç seti artırmak değil, tekrar sayısını uygun aralıkta tutmaktan geçer. Yani 3 set 6-12 tekrar aralığı, kasların uyarılması bakımından, 4 set 8 tekrardan daha avantajlıdır. Setler arasında yeri gelir 1 dakika dinlenirsin, kas uyarımı bu noktada durur ama tekrarlar arasında böyle bir risk yok, o nedenle tekrar sayısı daha önemli. Bu anlattığım set-tekrarla ilgili bir konu. Yalnız böyle dedim diye bu hafif ağırlıkla çalışılmalı anlamına gelmiyor; 3 sette 6-12 tekrar yapabileceğin ağırlık seçmen gerekiyor. Yani 50 kiloyla rahat çalışabilecekken daha rahat olsun diye 30 kiloyla çalışmak değil, o zaman da verim alamazsın.

Set sayılarının yüksek tekrar sayılarının düşük ağırlık miktarının yüksek olduğu çalışmalar hipertrofiden çok güç çalışmasına girer. Yani 1*5 3*5 5*5 gibi set ve tekrarlar, bunda daha ağır girer daha az iş hacmin olur amacın doğrultusunda işini görür ya da görmez bunlar, amacının ne olduğuna bağlı yani.
  • angelus  (27.04.17 11:50:22) 
bence beginner seviyesinde sabit yapın. 6 ay vb geçsin ondan sonra arttırmalıya geçersiniz.


  • eindaclub  (27.04.17 12:03:22) 
ben de 3 set x 8 kez veya 4x8 gidiyorum.


  • roket adam  (27.04.17 12:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.