[]

Mezar/Defin Olayları Hakkında..

Merhaba. Aklıma takılan bir şey var. Farz-ı misal memleketimde çok sevdiğim yaylamız var. Kullanım alanı da dedeme ait. Ayak altında olmayan bir yer. Araba bile zor geliyor. Ben vasiyetim gereğince buraya gömülebilir miyim? Memleketteki mezarlıkta, özellikle de İstanbul'da gömülmek istemiyorum diyelim. Mümkün müdür bu?

Yanlış anlamalar için edit: dedem ve babanem 85 yaşındalar ve özellikle dedem, her yaz 3-4 aylığına yaşadığı yaylasına gömülmek istediğini beyan ediyor. Kendi adıma konuşacak olursam "yaşamak güzel şey"


 
aziz nesin, nesin vakfı'nın bahçesinde gömülü.


  • orange coffee  (26.04.17 14:23:21) 
Sorun bedenin cürümeye basladıgında, toprak altı sularını kirletme olasılığı, yani herkes kafasına göre ölüyü güzel yesillik bir yere defnetse, su kirlenecek, zehirli hale gelecek. Mezarlık alanlarında bunla ilgili calısma yapılır, o nedenle de tehlike teskil etmez.

Önce vasiyet yazılsın, yasal gecerli belge olsun. Yoksa zor.
  • buf-e kür  (26.04.17 15:30:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.