[]

cunda- cundaya benzer yerler

Merhaba,

1. Daha once Cunda'ya dair birkac soru sormustum. Acikcasi tam cevap alamadim sorduklarima. O yuzden oncelikle Cunda'da merkezde kalsak yuruyerek, ucretsiz ya da makul bir curetle denize nereden girebiliriz? Arac yok ama taksi ile vs. gidilen yerlere acigiz ama taksi cuzi bir sey tutuyorsa. Onceligimiz otelden cikinca yuruyelim yuzelim. Saygin Hotel'in -ya da Sayilgan- orada plaj varmis ucretsiz diye duydum ama dogru mu?

Cataltepe ve Patarice Plajlarina giris ucreti ne kadar? Cataltepe bana yurunur gibi de geldi acikcasi. Bir de Arkadeniz plajini buldum internette. Orasi nasildir?

2. Ikinci sorum. Turkiye'de Cunda'ya benzeyen baska nereleri var? Cunda'ya benzer derken sunu kastediyorum

-Eski tas evler ve onun getirdigi ambiyans
-Kedilerle dost halk
-Girilecek deniz
-Guzel meze, yemek vs.
-Aracsiz ulasilabilir
-Cunda gibi tarihi kalinti varsa da super olur yaninda yoresinde.

Eski Foca'yi biliyorum ama oyle cok da guzel meze, yemek falan yok orada. Zaten Cunda'ya gore daha ufak. Kisaca Cunda'ya benzeyen ama CUnda olmayan yer onerilerine de acigim.

3. Cunda'da bisiklet kiralayan yer var mi? Varsa bisikletle adada turlamak keyifli olur mu?


Tesekkurler

 
asos


  • prompter  (26.04.17 12:04:24) 
Datça-eski datça'ya da bir bakın isterseniz


  • gergedan  (26.04.17 12:20:55) 
Merhaba, şimdi gördüm bu duyuruyu ve diğer başlığa da baktım. Ayrıntılı olarak cevaplayayım.

İlk önce Budo ile Bandırma'ya, oradan da Ayvalık'a otobüsle geçmek bir opsiyon. Kullanan arkadaşlarım var ama ben detayları bilmiyorum. Uçak için ise sanırım sadece Borajet'in servisi vardı. Şu anda şirketin durumları karışıktı ve yazın ne yapacaklar bilemiyorum ama halen bir opsiyon gibi durmakta. Bunun yanında havalimanının önünden Ayvalık'a otobüsler geçiyor. Saat sabah 8'den akşam 6.30'a kadar 1.30 saatte bir otobüs var yanlış değilsem. Yazın seferler güncellenecektir diye tahmin ediyorum. Otobüs olarak Kamilkoç kullanıyorum ve bugüne kadar bir problem yaşamadım Ayvalık seyahatinde. Dudullu'dan binerseniz 5.30-6 saatte gitmeniz mümkün. Bunun yanında yazın sefer saatleri ve süreleri değişebiliyor. Ama gece binilen ve az yere uğrayan bir otobüsü bulmak sorunlarınızı çözer ve çok rahat yolculuk edebilirsiniz.

Ayvalık garajdan ilk önce dolmuşla Ayvalık meydana, oradan da Cunda'ya tekrar dolmuşla geçmeniz gerekmekte. Büyükşehir Belediyesi bütün ulaşım ağını işlettiğinden ortada bir sevimsizlik hakim. Geniş aralıklı seferler vs. var. Bir kaç taktik veriyim. Gece otobüse binerseniz veya hangi yolu kullanırsanız saat 7'den önce Ayvalık'ta olmayacak bir aracı tercih edin. Yazın tahmin ediyorum ki güncellenecek ve daha erken başlayacaktır ama şu anda ve kış döneminde bu saatten önce Ayvalık dolmuş bulmak neredeyse mümkün değildi. Tahminen esneyecektir. Yaz için konuşursak ulaşım için gece saat 1'i geçirmemeye çalışın, bir kere bindiğinizde seferleri öğrenebilirsiniz sorarak ama kritik saati 1 olarak düşünün. O saatten sonra dolmuş bulmak zorlaşıyor. Ulaşım için Balkart kullanmanız gerekmekte. Otogardan veya şehir meydanından kart alabiliyorsunuz. Bir çok yer daha var tabi. Yazın bir esneklik gelip şoförler para kabul etmeye başlayabilir. Eskiden böyleydi. 2 hafta önce de kartsız sadece parayla binildiğine de şahit olmuştum. Ama bildiğim kadarıyla kart zorunluydu, belki esneyebilir. Dolmuş sanırım 2.25 tl. Karta doldurup doldurup harcıyorsunuz.

Oteli tamamen size bırakıyorum. Benim diyebileceğim yerlerin isimlerini bile vermek istemiyorum. Küçük bir sorunla karşılaşırsanız huzursuz olacağımı bildiğimden uzak duruyorum otel ismi vermekten. Yine de otellerle ilgili bir kaç bilgilendirme geçerim. Önceki duyuruda yazılan oteller tercih edilebilir. Akşam yemeği isteğinize dikkat edin, genelde olmayabiliyor. Erken rezervasyon yaptırın. Fiyat için de 150 tl gecelik, akşam yemek vermeyen, Cunda merkezdeki bir küçük işletmedeki en alt fiyat olarak söylenebilir herhalde. Ama çok emin değilim, daha altı da mümkün olabilir. Bunun yanında bu işletmelerle pazarlık etme lüksünüz de var. Genelde sonuca da ulaşır. Yine de unutmayın, pazarlığı abartmayın. Temmuz sezonun başladığı yoğun dönemlerden olacaktır. Siz orayı seçmeseniz de başka müşteri bulabileceklerdir. O yüzden küçük indirimler yaparak işletmeler bir nevi lutfetmiş oluyorlar. Otel için erken davranmaz ve tatile çıkmadan bir kaç gün önceden ararsanız yapılan iptallerle vs. iş değişebiliyor tabi. Belki daha düşük fiyat bulmak mümkün olabilir. Risk tamamen size kalmış. Gitmeden önceki son haftalarda şansınızı deneyebilirsiniz ama otellerde boş yer bulmak için uğraşacaksınızdır diye tahmin ediyorum.

Bunun yanında bayram ne zaman bilmiyorum ama bir tavsiye. Bayramda gelmeyin! Bakın çok net konuşuyorum, nasıl boğaz köprüsünden atlamamanız gerekiyorsa bayramda da Cunda'ya gelmemek gerekiyor.

Çataltepe'ye dolmuşlar var. Sanırım her saat başı Ayvalık'tan hareket ediyordu. Eğer Cunda içindeyseniz, değirmeni soruyor ve değirmene ulaşıp bekliyorsunuz. Saat başlarını 10 dakika geçtikten sonra orada olursanız, bir 5 dakika içinde dolmuşa binip 2-3 dk sonra da denize ulaşabilirsiniz. Bu dolmuş güzergahında ilk önce Kesebir Beach'in olduğu bölgeden geçiyorsunuz, yüzmek için çok iyi opsiyon. Şezlong kiralayıp bütün gününüzü geçirebilirsiniz. Yemek, içki vs. her şeyi bularak. Sonra da Çataltepe'ye varıyorsunuz. İyi opsiyonlardan biri daha. Belli otellerin plajları var. Beyaz Balina Otel bunlardan biri ama sanırım pahalı bir otel. Aklıma gelen yüzebileceğiniz otellerden biri Aşiyan Butik Otel. Cunda'nın dışında ama rahat ulaşabileceğiniz, Cunda merkeze gitmek için de dolmuş veya bisiklet kullanabileceğiniz bir işletme. Çataltepe ve Kesebir Beach'in olduğu bölgeye yürüyerek ulaşabilirsiniz aslında. Yanlış hatırlamıyorsam, Cunda merkezden Çataltepe max. 2.5km, Kesebir Beach de 1.5km civarıydı.

Pateriça için de belli otellerin buradaki işletmelerle anlaşması var otel sizi sabah dolmuşla götürüyor ve akşam belli saatlerde geri geliyorsunuz. Bunun yanında işletme olarak Minas Beach'in ulaşım için kendi dolmuşları olabilir. Pateriça'ya arabayla ulaşmak gerek. Yürümek bir opsiyon değil. Bisikletle bile gidemezsiniz. Bisiklet demişken yazın Cunda merkezden bisiklet kiralayabilirsiniz. Ücretleri bilemiyorum. Ama Çataltepe bölgesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz böylece. Çok çok zorda kalmadıkça taksi kullanmayın. Çok pahalı. Vaktiniz çoksa 1 gününüz Ayvalık merkezden kalkan tekne turlarına ayırabilirsiniz, sabah 10-11 gibi kalkıp akşam 6 gibi de dönüyorlar. Öğle yemekleri var ve bir çok adayı ziyaret ediyorsunuz.

Uno Pizza, Boncuk Restaurant, Ayna (zeytinyağlılar için en ideal yerlerden biri ama fiyatları makul gelmeyecek sanırım), Bay Nihat iyi işletmeler. Daha sayamayacağım bir çok iyi işletme var. Taş kahve çay kahve ve tost dışında yemek için bir opsiyon değil. Yalnız çok spesifik bir yer bulamazsanız, fiyatların makul gelebileceğinden şüpheliyim. Bu ne pahalılık demeniz mümkün. Bunun bir çok sebebi var ama anlatmaya üşeniyorum zaten çok yazdım. Yine de fiyatları saydıklarıma göre daha makul olabilecek yerler var ama emin olmadığımdan isim vermek istemiyorum. Yemek için sahil bandında olmayan, sahilden 15 ila 50 metre gerideki diğer bir çok mekanı deneyebilirsiniz, daha uygun fiyatlı olabilirler.

Gezmek için de bütün Cunda'yı bir dolanıyorsunuz ilk önce, sokakları ve yokuşları ayırt etmeden. Rahmi Koç Müzesi'ne bakabilirsiniz, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı'na yani Aşıklar Tepesi'ne çıkıp bir çay veya kahve için. Manzaranın tadını çıkarın. Bir çok eski ve tarihi bina görürsünüz zaten, spesifik bir yer aklıma gelmedi başka. Bunun dışında Sarımsaklı'da Şeytan Sofrası yine gidilmesi gereken yerlerden biri. Ve bir tavsiye, sabah erken kalkıp kahvaltı edin. Daha sonra sahilde sırtınızı denize vererek kafanızı yukarı kaldırıp baktığınızda, en sol tarafta ve yukarıda göreceğiniz kocaman evin yani Hamamcı diye tabir ettiğimiz yerin hemen üstünden başlayan Cunda Tabiat Parkı'nda bir yürüyün. 10 km'lik bir parkur, vaktinizi alabilir. Doğayı seviyorsanız ve sıcağa da yakalanmazsanız çok keyif alacaksınız. Yanınızda su bulundurun ve yürüyün.

Arka deniz olarak bildiğiniz bölgede Kesebir Beach ve Rainbow var. Devamı da Çataltepe zaten, daha önce açıklamaya çalıştım. Diğer yüzülecek yerler otellere ait sanırım. Kesebir Beach'te şezlong ve şemsiye 10 tl gibi bir fiyattaydı sanırım. Ama emin değilim, fazla da olabilir. Girerken pazarlık edebilirsiniz. Pateriça için ise bir fikrim yok. Bu arada Çataltepe sanrım yürüyerek bir yarım saatinizi alabilir Cunda merkezden. Dediğim gibi dolmuş ve bisiklet opsiyon.

Yazın bisiklet kiralayacak yerler bulacaksınızdır. Tahmin ediyorum ki belediye de koyacaktır. Ama bu olmazsa da küçük bir kaç yerden kiralayabileceğinizi zannediyorum.

Bir kaç yerde yazım hatası yapmış olabilirim, kontrol edemedim. Verebileceğim detaylı bilgiler böyle. Bahsettiğim yerlerle ilgili internetten bulacağınız telefonlarla, özellikle Mayıs ortasından sonra rahatlıkla bilgi alabilirsiniz. Çekinmeyin. İnternette tavsiye edilmiş, bilgi almak istedik deyin, yardımcı olacaklardır. Soracağınız bir şey olursa yine cevaplamaya çalışırım.

Edit: Gönderdikten sonra fark ettim çok uzun olmuş, kusura bakmayın. Yine de belediyeden ufak çapta bir ödül talep etmem lazım sanırım.
  • dartdevil  (26.04.17 16:39:37 ~ 16:41:02) 
Cok tesekkurler gercekten, size Cunda'da 2 gece 3 gun konaklama, 2 gece ust uste de Bay Nihat'ta raki-balik ikram etmesi lazim belediyenin ada turizmine katkinizdan oturu :)


  • sen de başını alıp gitme ne olur  (26.04.17 20:55:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.