[]

Yeşil pasaport sahibi memurların yurtdışına çıkışta alması gereken belgeler

Yeşil pasaportu olupta yakın zamanda yurtdışına çıkmış olan öğretmen ya da diğer memur arkadaşlardan havaalanında istenilen sakıncası yok belgesi hakkında bilgisi olan var mı? Bu belge kaç günde elinize geçiyor, polis en geç kaç günlük belgeyi kabul ediyor, o belge dışında herhangi bir belge isteniyor mu? Örneğin 19 Mayıs'ta yola çıkacaksak kaç gün önceden belge için başvurmamız gerekir sizce?




 
Kimin üzerinden var ise o kişinin kurumuna gidip şu tarihler arasında çıkışında engel yoktur diye yazı alıyorsun 1 günde verirler imza atacak kişi oradaysa


  • basond  (25.04.17 16:37:50) 
yıllardır kurumum adına gri ve yeşil pasaport veririm. bir kişi de o bahsettiğin belgeyi sormadı. çok önemli değil ama çalıştığınız devlet kurumunun yazısı yeterli. bana kalırsa olmasa da olur.


  • burty  (25.04.17 16:39:49) 
Kurum belgeyi emniyete göndeririz, onlardan da on onbeş günü bulur gelmesi diyor. erken gelse polis kabul etmeyebilir, geç gelse uçuş sıkıntıya girer. Tereddüt içindeyim açıkçası.


  • eseksudangelinceyekadar  (25.04.17 16:41:06) 
Ohal dolayısıyla havaalanı polisi soruyor sanırım.


  • eseksudangelinceyekadar  (25.04.17 16:42:48) 
Önemli değil diyene kulak asma yeşil pasaportluyum her seferinde polis belgeyi soruyor kurumun neresi?


  • basond  (25.04.17 16:58:19) 
Milli eğitim. Dediğim gibi belgenin geçerlilik süresi ile ilgili kuşkularım var yoksa sorulduğu konusunda şüphem yok.


  • eseksudangelinceyekadar  (25.04.17 17:01:46) 
üniversiteler için 1 ay öncesinden rektörlüğe başvurmak gerekiyormuş
bu herhalde kurumdan kuruma değişiyor -bazı yerlerde bürokrasi farklı olabilir.
sizin zaten 1 aydan az kalmış, belgede -umarım- şu tarihlerde çıkmasında sakınca yoktur gibi bir şey yazıyordur ? (yamıyor mu ki?) yazıyorsa şu anda almanızda bir sakınca olmaması gerek.
  • niye ama  (25.04.17 17:15:13) 
Ben üniversiteden 1 güünde alıyorum
Tarihleri sen söylüyorsun 18 mayıs 30 mayıs arası yaz diyorsun öyle yazıyorlar

  • basond  (25.04.17 17:17:33) 
@burty, sen olayı yanlış anladın galiba. arkadaş pasaporta başvurmuyor, yurtdışına çıkarken gerekli belgeyi soruyor. ohal dolayısıyla böyle ek bi belge geldi, hakkında örgüt soruşturması olanların kaçmasını önlemek için sözde.

@esek, bu belgenin yanısıra havaalanında biniş kartınla birlikte pasaportunun ön sayfasının fotokopisini istiyorlar. bunu alandaki bi fotokopiciden çektiriyorsun. sonra pasaport polisine gitmeden önce ayrı bi masada bu belgeleri sunup, geçiş için onay alıyorsun. bazen kuyruk olabiliyor, bunun için ekstra bi vakit koy kendine.

işine yarayan cevaplara tik at pls.
  • manuel mandalina  (25.04.17 17:38:54) 
Teşekkürler herkese.

Peki @manuel, bu belgeleri sence kaç gün önceden almalıyım? Arkadaşların söylediği gibi ne zaman aldığımdan çok altında yazan gittiğim tarih mi önemli sana göre de?
  • eseksudangelinceyekadar  (25.04.17 17:46:06) 
Yahu ben 10 defa aldım mobil olmasam caps atardım inan diye yeminle


  • basond  (25.04.17 17:57:01) 
Sen şimdiden başvur, işini şansa bırakma. Bu aralar ciddi bi hareketlilik yok, görevden alınmalar açısından. Başlarda gün be gün binlerce insan alınıyordu da o nedenle yakın tarihli belge önemliydi.


  • manuel mandalina  (25.04.17 17:58:52) 
Kızma @basond:)) tabii ki inandım ancak farklı kaynaklardan emin olmak için soruyorum.


  • eseksudangelinceyekadar  (25.04.17 18:01:26) 
Şunu da ekliyim, bizim evraklar il kültürden onaylanıyor. Aramızda 1 km mesafe olan yerden gelmesi 15 günü buluyor prosedür nedeniyle. Geçen burada memur babasının üzerinden olan yeşili için evrağı yetişmeyen biri vardı, iki haftayı geçti diyordu. Tecrübeler böyle.


  • manuel mandalina  (25.04.17 18:01:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.