[]

her akşam tavuk yerine protein tozu

yıllardır her akşam tavuk yiyorum. hiç bıkmadım çok da severim. fakat giderek artan tavuk fiyatları, tavukların yetişme koşulları falan iyica canımı sıkmaya başladı. antibiotik verilen tavuklar, yok tavuk kafası yiyen tavuklar, 15 günde kesilen tavuklar falan artık iyice midemi bulandırmaya başladı. tavuk yerken burnuma pis kokular gelmeye başladı psikolojik olarak. hep bu haberler çınlıyor kulağımda.

diyorum ki ufaktan bu tavuk yeme işini bıraksam da yerine 1 ölçek protein tozu koysam nasıl olur? tavuğun yerine koyulabilecek ton balığı var ama onda civa var yeme diyorsunuz, normal balık yesem bir ton temizliği, kokusu, boku püsürü.... kırmızı et ve kıyma gram altınla kapışıyor zaten. geriye protein tozundan başka seçenek kalmıyor. fiyat olarak da her ay eve 200 tl'lik tavuk alınıyor zaten. 2.2 kg'lık protein tozu ise 230 lira ve 2 aya yakın gider. maddi olarak da rahatlatır beni. düşünceniz nedir?


 
spor yapmıyorsan gerek yok


  • bobinhoo  (25.04.17 15:35:53) 
Alacağın tek protein protein tozundan geliyorsa saçma olur.


  • angelus  (25.04.17 15:37:50) 
fitness, yüzme, bisiklet, body. haftada min. 5 gün çok sağlam spor yapıyorum arkadaşlar. yumurtasıydı, yağıydı, peyniriydi, mercimeğiydi dikakt ediyorum. sağlıklı beslenme konusunda sıkıntım yok.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (25.04.17 15:40:55) 
Balığı annem temizletip alıyor. Daha pahalıya geliyor belki ama çok rahat.


  • jazzabel  (25.04.17 15:45:10) 
"tavukların yetişme koşulları"
bunu diyorsan protein tozunun üretimini de incelemen lazım. çok tatlış ciciş duruyor etikette dimi? ama işte öyle değil.

  • la noix  (25.04.17 16:39:08) 
bir şekilde organik tavuk bul az da olsa ye? yani serbest gezen falan değil de en azından saçma sapan yedirilmemiş tavuklar illa ki vardır.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.04.17 16:43:58) 
@proletarier, organik muhabbetine asla inanmıyorum. Kendi ellerimle kendi köyümde yetiştirdiğim tavuk hariç organik olayı yalan.

@la noix, kanıtlarıyla birlikte elinde bir kaynak varsa ve paylaşırsan çok sevinirim.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (25.04.17 17:21:23) 
Protein tozu da nihayetinde işlenmiş gıda. Çoğunda tatlandırıcı var ayrıca.


  • arnold schwarzeneger  (26.04.17 09:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.