[]

Kedi kısırlaştırma sonrası bakım

11 aylık dişi kedim var. Yarın veteriner hekim ile sözleştik. Ameliyat 11 de olacak, 8 de mamasını önünden çekin dedi. Doktorun demesine göre 2 gün içinde kendisine gelirmiş ama hafiften tırsıyor korkuyorum maalesef.
Ameliyat sonrası bakım için önerileriniz ne olur? Biraz içimi rahatlatsanız mutlu olacağım. Teşekkürler..



 
son ana kadar yaninda olun konusup sakinlstirin, onlar icin psikolojik anlamda cok zor, disiler icin fizyolojik olarak da zor yani hem madden hem manen aci cekecek fakat kazanimlariniza konsantre olmaya calisin. mumkun oldugu kadar cabuk eve almaya calisin, ameliyat sonrasi donemi keske haftasonuna denk getirebilseniz, boylece basbasa ilgili birkac gun gecirebilirsiniz. ozellikle kafalarina takilan su huni var ya onunla yasamaya alismalari, ilaclarin etkisinin gecmesi, falan zaman aliyor. bir de islak mama alip biraz sulandirarak verebilirsiniz. ozellikle sevdigi bir marka, yemek turu vasa daha da makbule gecer. dikislerin ne zaman alinacagini veya linmasina gerek olup olmadigini ogrenin.
bir de veterinerin huyundan suyundan yaninda calisanlarin hayvan sevgisinden emin olun, kisirlastirma sonrasi kotu muameleye maruz kalan bir kedimiz oldu, resmen kisiligi degisti, insan irkina guveni gitti, zannedersem ameliyat oncesi ve sonrasi cok hasin davranmislar, ondan sonra cok hircin oldu.

  • mavicorap  (25.04.17 09:24:37) 
anestezinin etkisinden tamamen çıktığından emin olmadan su-mama vermeyin. yutkunma refleksi sonradan kendine geliyormuş, ciğerine su falan kaçırabilir.


  • yue  (25.04.17 10:25:31) 
kısırlaştırıldığı gün yemeye başladıktan sonra 24 saat içerisinde 3-4 defa kusar. hatta kanlı da kusabilir. bu normal bişey. 2 gün sarhoş gibi yürüyecektir, hoplama zıplamaya çalıştığında yardımcı olun, koordinasyonu sağlayamıyorlar. bir haftaya normale döner. dikişler düşene kadar da orayla kavgalı olacak biraz.


  • parola58  (25.04.17 11:34:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.