[]

yeni araba park sensör sorunu

geçen hafta yeni bir araç aldım 2 gün sonrasında ise ön park sensör arıza vermeye başladı bazen olmuyor ama çoğu zaman ikaz ışığı yanıyor park sensörü arızalı diye en son bugün arka sensör de aynı arızayı verdi ve kamera çalışmadı, yetkili servisini aradım dediler ki yağmurlu havada çamura girse araç öyle olabilir arabayı yıkatın eğer hata devam ederse servise getirin dediler. Sizce yeni bir araçta bu sorunu vermesi normal midir? Servise götürsem arızayı düzeltseler benden ücret talep ederler mi? Haklarım nelerdir?




 
Normal görünmüyor, aracı yikatsaniz da düzelmez muhtemelen.

Alalı daha 2 gün olmuş, garantisinin devam ettiğini tahmin ediyorum. Garanti süresi bitmeden kolay kolay hiçbir arıza için para ödememeye çalışın. Sadece sizin kusurunuz ile oluştuğu net olan arızalara ücret ödeyin. Servis işi yokuşa sürerse markanın üst yönetimine şikayette bulunun, sosyal medyadan baskı yapın, tüketici hakem heyetine gidin, en son aşamada da rezalet başlığı acabilirsiniz. :)

Haklarınızı kabaca şöyle özetleyeyim, kullanıcı hatasından kaynaklanmayan her türlü arızayı garanti kapsamında onarmak ile yükümlüler. Onarmıyorlarsa da size bunun gerekçesini açıklamak zorundalar. Bu açıklama da tatmin edici olmazsa hukuki süreç başlatır, haklıysanız söke söke alırsınız hakkınızı.
  • md11  (25.04.17 01:42:54) 
Yeni araçta vermesi normaldir, şöyle düşünelim, park sensörü olması gerektiği gibi monte edilmiş olsa idi iki gün gibi kısa bir süre içerisinde arıza vermezdi, muhtemelen rüzgar direnci veya sıvı teması ile etkileşimi sonrası hatalı montaj sebebi ile arıza verdi, götürün garantiye halletsinler, niye dert ettiniz ?

Sensörler üzerinde toz veya çamur kalıntısı olunca verebilir bu hatayı fakat öyle bir durum olmadığından emin olmak için servisin önerdiği gibi yıkatma yapmak gerekir.
  • purple rain  (25.04.17 07:47:58) 
Abi drekt götür. Montaj hatası büyük ihtimal.

Bu arada ekstra bilgi yikadiktan sonra falan farlarin oldugu kısım buğ yapiyorsa onu da hemen değiştir yaptir. Xenon far motoru yaniyor sonra sıvı temasindan. 1000 lira masraf çıkartıyor.
  • westblack  (25.04.17 10:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.