[]

Koşu vs Yokuş Kalori Yakma

Saatte 9.5 km hızla koşarken koşu bandında ortalama saatlik 750 kalori gösteriyor, 20 dakikada götüm çıkıyor nabzım 175'lere çıkıyor

Diğer tarafta 15 eğim 6km hızla yürürken saatte 880 kalori gösteriyor, yarım saat sonunda evet yoruluyorum ama ancak 140'a geliyor nabzım.

şimdi bu kalori hesabı doğru mu? yoksa o tahmini rakamlar ve kişiye göre değişiyor mu?

benim hissettiğim 30 dakika yokuşta harcadığım efor 20 dakika koşudakinin anca yarısı çünkü.

 
kalori hesabına güvenmeyin belli bir efordan sonra vucut metobolizma yavaşlıyor ona göre de kalori yakımı yavaşlıyor. 2.husus ise egimli koşu ve yürüyüş dizlere ve bileklere aşırı yük bindirir ip atlayın yada agırlık çalışın daha iyi


  • Fritz-X  (24.04.17 23:29:34) 
imkaniniz varsa duz yolda kosun. egimli yol tek secenekse yurumeyi tercih edin, kosmayin.


  • tabudeviren  (24.04.17 23:46:20) 
O kalorilerilerin bir anlamı yok, o makineyi seninle aynı şartta kullanan herkes için aynı değeri verir ama herkeste aynı olmaz. Hadi onu geçtim, o makinelerin kalori gösterimi bir şey ifade etmez. Yani 800 kalori yaktın gösterir ama onun 700 kalorisi şeker 100 kalorisi yağ olabilir bunu bilemezsin. Yani her koşuda şeker yakıp durmak da var, bunlar hep ihtimal.


  • angelus  (24.04.17 23:57:05) 
düz koşarken daha küçük bir kas grubunu kullanıyorsun, kalp atışının artması ve daha çok yorulma sebebin, görece ufak bir kasın çok yorulması.

yokuş yukarı yürürken daha büyük bir kas grubu çalışıyor, kalori harcaman artıyor ancak küçük bölge yerine geniş bir bölgeyi kullandığın için yorulma hissi daha az oluyor.

koşarken biraz daha anaerobik (oksijen yetmezliği ile) çalışıyorsun, yokuşta yürürken aerobik oranın daha fazla belli ki. aerobik seviyen yükseldikçe, kalbin kaslarına oksijen gönderirken zorlanmıyor demektir. Geniş bölgeyi çalıştırırsan aerobik ezgersiz oranın artar. kasların yanma hissi anaerobik ezgersizde daha çoktur.
  • harzem  (25.04.17 02:14:36 ~ 02:15:17) 
Koşu formun kötü olduğu için gereğinden fazla efor harcıyorsun. Makinelerin gösterdiği ortalama değerler. Kalori hesabına çok takılma.


  • arnold schwarzeneger  (25.04.17 09:45:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.